Ishrana
Nalazimo se u godišnjem dobu koje obiluje šparogama. Šparoge su specifično mediteransko i izrazito zdravo divlje povrće kojeg nutricionisti preporučaju svima jer su jedna...
Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?
Nalazimo se u godišnjem dobu koje obiluje šparogama. Šparoge su specifično mediteransko i izrazito zdravo divlje povrće kojeg nutricionisti preporučaju svima jer su jedna...
Ljekovito začinsko bilje koristi se kao ukusan dodatak jelima, ali isto tako za pripremu čajeva koji ublažavaju bolove, reguliraju probavu, umiruju nas te potiču...
Postavlja se pitanje – Dali je moguće liječiti hemoroide hranom, odnosno odabirom namirnica? Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje kod pokreta crijeva. Dodatni elementi...
Donosimo Vam jedan kraći popis namirnica koje su dobre za čišćenje arterija. Mnogi od nas imaju problema sa začepljenjem krvožilnog sustava. Iskoristit ćemo priliku...
Proljev je neugodna pojava koja nam u biti više smeta nego što je opasna po naše zdravlje. Mnogi ljudi dobiju proljev do dva puta...
Ako želite zdravlje, ne možete izbjegavati zeleno lisnato povrće, a kelj je jedno od najhranjivijih. Pročitajte koje su nutritivne vrijednosti kelja, zbog čega je...
Svakodnevnim unosom namirnica kao što su meso, riba, mliječni proizvodi, orašasti plodovi, brokula, krumpir, grah, paradajz i soja unosimo sastojak koji sprečava pojavu kroničnog...
Kupovni sokovi se konzerviraju, čime se uništava velika količina hranjivosti (vitamini, enzimi, minerali). To je razlog da si sami pripremate obrok, te ojačajte imunitet,...
Pojedine namirnice u našoj prehrani imaju veoma pojačano djelovanje na podizanje imuniteta u sezoni gripa i prehlada. Zdrave namirnice su preduvjet dobrog zdravlja. Neke...
Saznajte koja je točno uloga kalcija u našem organizmu, odnosno na koji način ovaj mineral pomaže našem obrambenom sustavu. Znamo da je imunitet prva...
Timijan ima ugodan okus, a koristi se prilikom pripreme mesnih jela, ribljih juha, te kod pripreme povrća. Biljka ima lijepi izgled, te ga se...
Origano se u kuhinji koristi već dugo vremena, a najpoznatija primjena je na popularnom jelu – kao začin pizze. Koriste se listovi za kuhanje,...
Feferoni se koriste za pripremu raznih umaka, pri pripremi mesa s roštilja, te kao dodatak aromatiziranim uljima i nadjevima. Ova biljka posjeduje velike količine...
Mediteranska biljka lovor važan je sastojak marinada, zimnica i drugih glavnih jela. Dovoljno je samo pola lista lovora staviti u jelo da bi ono...
Češnjak se koristi u mnogim domaćinstvima, a njegova ljekovita svojstva poznata su odavno. Jelima daje prepoznatljiv okus, a koristi se sirov, termički obrađen, u...
Borba protiv gripe i mnogih bolesti postala je nemoguća misija bez antibiotika, no znajući za štetna djelovanja onih sintetičkih sve više smo u potrazi...
Osim što pogoduju vitkoj liniji i zdravlju srca, bademi imaju i brojne druge prednosti. Pročitaje još o zdravstvenim beneficijama jezgre badema. Kažu za badem...
Bjelokrvnost ili leukemija je krvna bolest kod koje se stalno smanjuje broj crvenih, a povećava broj bijelih krvnih tjelešaca. Pročitajte malo na temu leukemija,...
Dobrobiti maslinovog ulja za zdravlje srca zbog obilja antioksidansa i nezasićenih masnih kiselina već su odavno poznata, no novo njemačko istraživanje pokazuje da već...
Naučnici su odavno otkrili da plod jabuke snižava razinu kolesterola u krvi i sprečava nagomilavanje naslaga na zidovima krvnih sudova. Zasluge za to pripadaju...