Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Super prirodni lijekovi u borbi protiv gripe – Upoznajte se sa prirodnim lijekovima koji efikasno uklanjaju gripu

Borba protiv gripe i mnogih bolesti postala je nemoguća misija bez antibiotika, no znajući za štetna djelovanja onih sintetičkih sve više smo u potrazi za ljekovitim biljem koje ima osobine prirodnih antibiotika.

Danas gotovo da ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije preboljela gripu.

Gripa je pratiteljica ljudskog roda od davnih vremena, a na svoju nas prisutnost svake zime redovito podsjeća u obliku manjih ili većih epidemija.

Osobe koje obole od gripe osjećaju se onesposobljeno za svakodnevne aktivnosti. Za njih kažemo da su klonuli i nemoćni, nemaju teka, a ponekad osjećaju mučninu, često praćenu povraćanjem i proljevom.

Pročitajte u nastavku koji su dobri prirodni lijekovi protiv gripe. Danas su poznate mnoge biljke i preparati na biljnoj bazi koji se uspješno bore protiv ove bolesti, ili uklanjaju neugodne simptome koji prate gripu.

Ukoliko ne volite ići liječniku, pogotovo na manji znak bolesti, onda su ovi prirodni lijekovi baš za vas. Slobodno isprobajte neko prirodno rješenje za gripu.

Krenimo redom – Upoznajte se sa prirodnim lijekovima koji efikasno uklanjaju gripu i simptome gripe

Većina njih sadrži supstance koje uništavaju mikrobe te jačaju imunitet, u sezoni gripe koja je pred nama upoznajte prirodne lijekove koji puno daju, a malo uzimaju.

Češnjak je odličan prirodni lijek – Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici.

Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, češnjak ima antibiotičko djelovanje.

Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g svježeg češnjaka dnevno.

Ehinacea je također jedna jako ljekovita biljka – Biljka koja promiče pravilno funkcioniranje imunološkog sustava učinkovito djeluje kao antivirusno sredstvo koje pomaže u borbi protiv infekcija te opskrbljuje tijelo s potrebnim antioksidansima čime jača imunitet.

Posebno se preporučuje tijekom zime kao dobra preventiva kao lijek protiv gripe. Istraživanja su pokazala ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji sa C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

Origano – Ljekovitost ove biljke intenzivna i opora mirisa čini esencijalno ulje zahvaljujući kojem djeluje kao prirodni antibiotik, sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha, kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe.

Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

Ginseng – Nazivaju ga korijenom života jer prije svega pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.

Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih ‘zimskih’ bolesti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...