Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Putovanja

Festival Svjetla: Zagreb bilježi povećan interes turista; 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Festival svjetla Zagreb
Festival svjetla Zagreb / Foto: TZGZ, Boška i Krešo

Zagreb se ponovno potvrdio kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje svjetlosnih spektakala, kako domaćih tako i stranih, nakon što je nedavno održan Festival Svjetla. Prema najnovijim podacima iz Turističke zajednice Grada Zagreba (TZGZ), ova godina obilježena je značajnim rastom turističkih brojki tijekom petodnevnog spektakla.

Festival Svjetla Zagreb, koji je održan od 20. do 24. ožujka, privukao je impresivnih 15.266 posjetitelja, što predstavlja značajan porast od 19% u odnosu na prethodnu godinu. Još značajnije, ukupan broj noćenja porastao je za 15%, dosegnuvši brojku od 30.395. Ovi podaci svjedoče o sve većem interesu turista za ovaj spektakularni događaj koji svake godine oplemenjuje zagrebačke ulice.

Strani posjetitelji vole doći na Festival svjetla

Strani posjetitelji također su doprinijeli ovom uspjehu, pri čemu su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Srbije i Bosne i Hercegovine zauzeli vodeće pozicije po broju dolazaka i noćenja. Njihovo prisustvo dodatno potvrđuje međunarodni ugled Festivala Svjetla Zagreb.

Festival svjetla Zagreb 2024
Festival svjetla Zagreb / Foto: TZGZ, Boška i Krešo

Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ, istaknula je zadovoljstvo postignutim rezultatima: “Ovo je izvanredan uspjeh koji potvrđuje Festival Svjetla Zagreb kao ključni događaj u turističkoj ponudi našeg grada. Ponosni smo što smo uspjeli nadmašiti čak i rekordne brojke iz 2019. godine. Ovo je rezultat predanosti i suradnje svih nas koji smo sudjelovali u organizaciji ovog događaja.

Festival prvi put u Zagrebu prije 6 hodina

Podsjećamo, ovaj festival je svoje prve korake napravio 2017. godine, a od tada je postao nezaobilazan dio svjetske mape svjetlosnih festivala, uključujući gradove poput Berlina i New Yorka.

Završavajući petodnevno putovanje kroz čaroliju svjetlosti, posjetitelji su imali priliku uživati u 29 atrakcija raspoređenih na 24 lokacije diljem grada. Ovaj festival ne samo da slavi umjetnost svjetlosti, već i promiče ljepotu i raznolikost Zagreba kao turističke destinacije.

Uz brojne partnere, kako institucionalne tako i privatne, Festival Svjetla Zagreb ponovno je pokazao svoju moć da ujedini i očara ljude širom svijeta. Ovaj uspjeh nije samo povećanje broja turističkih dolazaka i noćenja, već i potvrda da je Zagreb postao sinonim za jedinstveno iskustvo koje se ne zaboravlja.

Festival svjetla Zagreb
Festival svjetla Zagreb / Foto: TZGZ, Boška i Krešo

Što je uopće Festival svjetla Zagreb?

Festival svjetla Zagreb nije samo umjetnički događaj, već prava renesansa grada koja se svake godine obnavlja dolaskom proljeća. Ova jedinstvena manifestacija međunarodne organizacije Festival of Lights International, spaja umjetnost, dizajn, spektakl i arhitekturu, pretvarajući lokacije Donjeg grada u pravu pozornicu svjetlosne magije. Kroz svjetlosne instalacije, mapiranje, animacije i raznobojne objekte, posjetitelji doživljavaju pozitivnu energiju i radost proljeća, koju s nestrpljenjem iščekuju.

Festival svjetla Zagreb poziva sve ljubitelje umjetnosti i proljetne atmosfere da se pridruže ovom spektaklu i zajedno s gradom proslave dolazak toplijih dana na nezaboravan način. Ovogodišnji program donosi spoj likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije, pružajući posjetiteljima nezaboravan doživljaj emocija koje budi svjetlost. Neka Festival svjetla Zagreb bude simbol novog početka i nove nade, pozdravljajući dolazak proljeća na spektakularan način.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...