Ljekovita biljka
Jesen je godišnje doba kada uživamo u prirodnim blagodatima. To je pravo doba za sve ljubitelje voća i povrća. Bogatstvo boja, oblika i tekstura...
Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?
Jesen je godišnje doba kada uživamo u prirodnim blagodatima. To je pravo doba za sve ljubitelje voća i povrća. Bogatstvo boja, oblika i tekstura...
Tradicija naših kuhinja ubraja luk među začinske biljke, začinsko povrće, a ipak bi se mogao uvrstiti ravnopravno sa svim ostalim povrćem jer je jako...
Bagrem je na našim prostorima jako spominjana biljka, no ipak rijetki su upoznati sa njom na pravi način. Naime, riječ je o ljekovitoj biljci...
Naučite sami sebi pripremiti ovaj jako ukusni i ljekoviti prirodni sirup od mrkve, cikle i limuna. Spominjali smo već mrkvu i opisivali ljekovita svojstva...
Lubenica naime u sebi sadrži velike količine vode, i to sastojke vode koji odlaze u sve stanice i tkiva. Ova biljka, odnosno veliki plod...
Mnogi od nas doslovno žive sa umorom, a da ga nisu ni svjesni. Ipak, da bi osvježili svoj organizam i napokon proživjeli dane u...
Čuli ste za macinu travu? To je korijen koji pripada obitelji rotkvica, a najčešće nam je dostupan u obliku praha. Macina trava se uzgaja...
Još su nekada davno u prošlosti Grci i Kinezi pravili ljekovite i umirujuće obloge od ove biljke, a sve u cilju umirivanja bolova. Danas...
Opisali smo već kukuruz, spomenuli smo ukratko i kukuruznu svilu, ali ovom prilikom ćemo malo detaljnije opisati svileni završetak klipa kukuruza. Kukuruzna svila jako...
Ukratko, mak je osušeno sjeme jednogodišnje biljke maka koja dolazi iz Azije. Ova biljka naraste do metar i pol u visinu, ima velike, duguljaste...
Biljna vlakna su većinom tvorena od složenih ugljikohidrata, ali ne sadrže škrob. Njih pronalazimo u povrću, voću, zrnevlju i mahunarkama. Ishrana koja je bogata...
Da bi se riješili nakupljenih otrova iz organizma pročitajte ovaj članak, koji je pisan baš na tu temu. Za izbacivanje otrova iz organizma najbolje...
Dud je porijeklom iz Kine, a u prošlosti se prvenstveno uzgajao radi svile, odnosno, za ishranu svilenih buba. U jednom periodu ova biljka je...
Heljdu danas stvarno slabo poznajemo, i to sasvim neopravdano mogli bi nadodati. Naime, heljda je jako zahvalna žitarica, koja nam nudi mnogo a traži...
Jeste li znali da je šljiva biljka iz porodice ruža? Iako je, na ovim prostorima svi svojatamo, šljiva je voćka porijeklom iz Kine, Amerike...
Posljednjih godina jako puno čujemo za probiotike, odnosno za dobre bakterije koje žive u našem organizmu. Zbog čega su tako dobre, pa da smo...
Čuli ste da je maslinovo ulje dobro za srce, ali ne znate zbog čega? Pročitajte članak u nastavku i saznajte. Naime, poznato je da...
Ovo je doba kada ulice gradova mirišu na pečene plodove kestena. Plod kestena možemo usporediti, po izgledu sa plodom lješnjaka, samo što je veći...
Ako ste u potrazi za hranom koja je bogata antioksidantima, odnosno hranu koja štiti od pojave raka i drugih bolesti, ne tražite neke tamo...
U suvremenom dobu, kojem dinamiku u mnogome određuje svakodnevna ekspanzija nauke i tehnologije, jako često nam se preporučuju vitaminski dodaci. Trebate znati da se...