Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Prirodni lijekovi za liječenje proširenih vena

Liječenje proširenih vena nije ni malo jednostavno, te je potrebno dosta vremena da bi se postigli dobri rezultati.

Ova bolest nastaje postepeno uslijed opterećenosti krvnih žila i slabe cirkulacije krvi po organizmu. Ako se ne liječi, bolest može dovesti i do teških komplikacija kao što su tromboza, otvorene rane i slično. Priroda nudi dosta biljaka koje uspješno poboljšavaju cirkulaciju te sprječavaju i liječe bolest proširenih vena.

Divlji kesten je jedna od poznatijih biljaka koja uspješno liječi proširene vene.

Divlji kesten je vrlo dobar prirodni lijek za terapiju proširenih vena i hemoroida. Ova biljka djeluje na smanjenje simptoma kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu i edem.

Sastojak divljeg kestena, escin, blagotvorno djeluje na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova i samim tim smanjenja otoka i bola. Divlji kesten umanjuje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i umanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjuje se opterećenje venskih krvnih sudova i otok. Divlji kesten oslobađa osjećaja težine u nogama, te umanjuje bolove i grčeve.

Prirodni lijek – Melem za vene od divljeg kestena

Priprema i upotreba ovog prirodnog lijeka: Ovaj melem za vene priprema se vrlo jednostavno, tako da ga svako može napraviti. Potrebno je u jesen ubrati deset većih plodova divljeg kestena i zatim ih što sitnije samljeti i staviti u manju staklenku. Nakon toga divlji kesten preliti sa 2 dl alkohola, (još je bolje ako se ima komova rakija). Staklenku sa ovim sadržajem ostaviti na suncu 7 tjedana.

Nakon tog perioda dobivenu smjesu procijediti i pretočiti u manju bočicu i svakodnevno blago utrljavati na oboljela mjesta.

Neven je također dobar prirodni lijek kojim se liječe proširene vene.

Mast od nevena je efikasno prirodno sredstvo protiv proširenih vena. Ova mast je dobra kod upale vena sa i bez rana.

Mast od nevena protiv proširenih vena: Nabrati dvije pregršti nevena (cvjetova, listova i stabljika), pa sve to sitno isjeckati. Zatim 500 grama kvalitetnog svinjskog sala (može i kvalitetne masti), staviti u posudu srednje veličine i zagrijati na najjače. Kada je mast vrela ubaciti isjeckani neven i ostaviti na vatri samo jedan ključ, onda promiješati i skloniti sa vatre. Posudu poklopiti i ostaviti da prenoći na sobnoj temperaturi. Sutradan smjesu samo blago zagrijati, tek toliko da se može procijediti.

Dobivenu mast za proširene vene pretočiti u odgovarajuću posudu i svakodnevno blago utrljavati na oboljela mjesta, vise puta dnevno.

Napomena: Najbolji efekt liječenja proširenih vena postiže se ako se kombinira mast od nevena i divlji kesten, tako što se oboljela mjesta prvo tretiraju mašću od nevena a nakon nekoliko minuta (kada koža malo upije), nanijeti melem od divljeg kestena. Na ovaj način, osim što se postiže intenzivnije liječenje, zahvaljujući masti od nevena koža se štiti od sušenja i iritacije uslijed djelovanja alkohola koji se nalazi u melemu od divljeg kestena.

Kupus je odličan prirodni lijek za proširene vene

Listovi svježeg kupusa jesu najbolji oblog za liječenje upale vena. Za ovu vrstu obloga potrebna je velika i svježa glavica kupusa, kako bi i listovi bili veći da bi obuhvatili površinu oboljelog mjesta. Svježe listove kupusa (onoliko komada koliko je potrebno da dobro prekriju oboljelo mjesto), direktno prisloniti na oboljelo mjesto, pa ih pričvrstiti (najbolje tankom i elastičnom čarapom). Ovaj oblog držati dok se kupus ne sparuši a nakon toga odmah staviti svjež. Koliko često je potrebno zamijeniti list kupusa ovisi od više faktora, kao što su: veličina i svježina kupusa, godišnjeg doba, stupnja upale… Posebno je važno stavljati oblog i preko noći.

Već na početku ovog tretmana osjeća se olakšanje u vidu umirenja bolova i peckanja i smanjenja otoka a nakon duže i uporne upotrebe kupusa kao obloga, proširene vene će se znatno povući a koža koja je prije toga također bila upaljena i modro crvena, postat će ponovo nježna i svijetla.

Gavez je dobar lijek za upalu vena – Svježe nastrugan korijen od gaveza u obliku obloga uvijek će dobro doći kod svih problema sa venama i cirkulacijom. U nedostatku svježe biljke koristi se tinktura od gaveza koja ima snagu da regenerira tkivo. Protiv upale vena tinktura se dobro pokazala u kombinaciji sa uljem od kantariona ili još bolje, također tinkturom od kantariona.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...