Ljekovita biljka
Jesen je godišnje doba kada uživamo u prirodnim blagodatima. To je pravo doba za sve ljubitelje voća i povrća. Bogatstvo boja, oblika i tekstura...
Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?
Jesen je godišnje doba kada uživamo u prirodnim blagodatima. To je pravo doba za sve ljubitelje voća i povrća. Bogatstvo boja, oblika i tekstura...
Tradicija naših kuhinja ubraja luk među začinske biljke, začinsko povrće, a ipak bi se mogao uvrstiti ravnopravno sa svim ostalim povrćem jer je jako...
Bagrem je na našim prostorima jako spominjana biljka, no ipak rijetki su upoznati sa njom na pravi način. Naime, riječ je o ljekovitoj biljci...
Čuli ste za macinu travu? To je korijen koji pripada obitelji rotkvica, a najčešće nam je dostupan u obliku praha. Macina trava se uzgaja...
Još su nekada davno u prošlosti Grci i Kinezi pravili ljekovite i umirujuće obloge od ove biljke, a sve u cilju umirivanja bolova. Danas...
Ukratko, mak je osušeno sjeme jednogodišnje biljke maka koja dolazi iz Azije. Ova biljka naraste do metar i pol u visinu, ima velike, duguljaste...
Dud je porijeklom iz Kine, a u prošlosti se prvenstveno uzgajao radi svile, odnosno, za ishranu svilenih buba. U jednom periodu ova biljka je...
Heljdu danas stvarno slabo poznajemo, i to sasvim neopravdano mogli bi nadodati. Naime, heljda je jako zahvalna žitarica, koja nam nudi mnogo a traži...
Jeste li znali da je šljiva biljka iz porodice ruža? Iako je, na ovim prostorima svi svojatamo, šljiva je voćka porijeklom iz Kine, Amerike...
Ovo je doba kada ulice gradova mirišu na pečene plodove kestena. Plod kestena možemo usporediti, po izgledu sa plodom lješnjaka, samo što je veći...
Ako ste u potrazi za hranom koja je bogata antioksidantima, odnosno hranu koja štiti od pojave raka i drugih bolesti, ne tražite neke tamo...
Batat je jako korisna biljka koju trebate konzumirati ako ste u prilici. Riječ je o krumpiru slatkastog okusa, latinskog imena Ipomoea batatas. Batat je...
Upoznajte ovaj ukusni i jako sočni plod koji će uspiješno da izliječi mnoge probleme koji vas možda muče. Dakle, biljka Kaki ili japanska jabuka,...
Poznata muka mnogih od nas je višak masti u organizmu. Nebitno dali se radi o masnim naslagama na bokovima, zadnjici, stomaku ili na drugim...
U svijetu ga zovu ‘kruh svetog Ivana’, a zbog slasti i zbog toga što ne sadrži kofein i teobromin, preporučuju kao prirodnu alternativu čokoladi....
Umor se jako često pojavljuje kao simptom mnogih bolesti ali pogađa i relativno zdrave osobe. Ako ste svim dostupnim analizama utvrdili da niste bolesni,...
Zima je, bez sumnje, vrijeme povećane konzumacije kupusa, kako kiselog, tako i svježeg. To je dobro, jer da podsjetimo, u kupusu ima mnogo vitamina...
Malo ljudi danas poznaje brojne hranjive i zdravstvene prednosti koje nam nudi kopriva. Da bi se pobliže upoznali sa ovom jako korisnom biljkom pročitajte...
Dosta često, u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema, zaboravimo da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje. Tako zaboravimo da su...
Kiseli kupus je oduvijek bio cijenjen, posebno kao lijek. Način njegove pripreme potječe od Slavena, a koristi se i dan danas. Poznato je da...