Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Koliko je u stvari kopriva čudesna kao lijek prirode?

Dosta često, u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema, zaboravimo da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje. Tako zaboravimo da su nam da dohvat ruke svi prirodni i potpuno besplatni lijekovi.

Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na koprivu, te joj posvetiti ovaj članak u potpunosti.

Iako smo svi ponešto čuli o ljekovitosti koprive, malo tko je uistinu svjestan njezinog ljekovitog djelovanja na naš organizam.

Jedna stara izreka dobro opisuje ljekovitost koprive: ‘Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka ljekovita, sadili bi samo koprive’.

Svi dijelovi ove biljke, stabljika, listovi, korijen i cvijet, imaju ljekovita svojstva.

Kopriva je najbolja ljekovita biljka za čišćenje krvi i poboljšanje krvne slike općenito. Kopriva pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. To je razlog zbog kojeg se kopriva preporučuje kao dio proljetnog čišćenja organizma.

Pročitajte što liječi čaj od koprive

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za liječenje bolesti jetre i žuči, za poremećaje sna, kod tumora slezene te za grčeve u stomaku. Također, kopriva se preporučuje i u slučaju čireva, bolesti pluća i još mnogih drugih oboljenja. Čaj od koprive se pije 4 tjedna. Čaj se ne zakuhava, jer se tako uništavaju dragocjeni ljekoviti sastojci biljke sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tijekom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je dobar i u slučaju virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, koristite koprivu. Naime, kopriva sadrži puno željeza pa se uspješno koristi u liječenju anemije. Kopriva je u ovom slučaju jako efikasna, pa ćete se već nakon kratkog vremena opet osjećati puni energije i zdravlja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Čaj od koprive izgrađuje krv pa je zbog toga dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

U kombinaciji sa drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...