Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Kukuruz je jako zdrava namirnica – Kao i kukuruzna svila

Ako ste u potrazi za hranom koja je bogata antioksidantima, odnosno hranu koja štiti od pojave raka i drugih bolesti, ne tražite neke tamo egzotične voćke ili povrtne biljke sa dalekog istoka.

Naime, ako želite jesti pravo zdravu hranu, kako se danas naziva superhrana, dovoljno je da odete na plac i kupite si kukuruz.

Ispostavilo se da žitarice ili brašno punog zrna, poput pšenice, smeđe riže, zobi i kukuruza pokazuju veliku antioksidativnu aktivnost. Nekada je djelovanje spomenutih žitarica jače od onog koje pruža voće ili povrće.

Kukuruz je također i jako ukusna namirnica. Priprema se na mnoge načine, tako imamo pečene klipove kukuruza, kuhani kukuruz, kukuruzna zrna i slična jela.

Jako pune se kukuruz, točnije kukuruzna svila, upotrebljava u narodnoj medicini. Dakle kukuruzna svila je prirodni lijek za mnoge tegobe, posebno za probleme povezane sa mokraćnim putovima.

Uz to što je kukuruz prirodni lijek za mokraćne putove, svila kukuruza je dobra i za mršavljenje.

Još malo o ljekovitom djelovanju kukuruzne svile

Kukuruzna svila se jako dugo koristi kao prirodno ljekovito sredstvo i to ne samo u našem narodu. Naime, kukuruz je svjetski poznata kultura i jedna od najčešće uzgajanih.

Svila je poznata po tome da je zaista od velike pomoći kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posljedice. Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, klorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalija i mangana. Kukuruzna svila je, u obliku čaja, jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se tijekom 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, i to bez štetnih posljedica, što je naročito važno kod onih bolesti gdje sakupljanje vode ima nepovoljno djelovanje na organizam.

Kukuruzna svila je efikasan prirodni lijek u liječenju bolesti mokraćnih putova, katara bešike, upale bubrega, kamena u bubregu i reume.

Naučite kako se radi čaj od kukuruzne svile

U jednu šalicu jako vruće, ne ključale, vode potopiti jednu žličicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5-10 minuta. Tijekom dana potrebno je popiti najmanje 5 šalica čaja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Čaj od kukuruzne svile nema štetnih djelovanja tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...