Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Gorivo za mišiće!

  • Utorak, 22 Studeni 2016 13:50
  • Pročitano 906 puta

Što kada biste mogli: Trenirati s većim težinama? Produžiti cjelokupno vrijeme treniranja i povećati opterećenje? Povećati anaerobni prag iscrpljenosti? Uključiti u trening brza mišićna vlakna odgovorna za rast mišića? Brže obnoviti energiju? Sve to učiniti potpuno prirodnim putem? Zvuči previše dobro? Upoznajte Karnozin EXTRA, suplement budućnosti kako ga mnogi znanstvenici nazivaju.

Karnozin je tvar koja se sastoji od dvije amoinokiseline (histidina i beta-alanina). Kompleksno djeluje kao antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala te ih sprječava da oštećuju tijelo. Ova tvar se prirodno nalazi u našem organizmu, prisutan je u mišićima, posebno u brzim mišićnim vlaknima tip II, srcu i mozgu.


Melem za sportaše

Sport i KarnozinKarnozin pomaže stabilizaciji mišićne pH vrijednosti, apsorbira protone vodika koji se oslobađaju i akumuliraju u vlaknima mišića za vrijeme treninga. Sprječava stvaranje mliječne kiseline i u velikoj mjeri potiče regeneraciju čime sprječava neželjenu mišićnu upalu. Jedna od važnih karakteristika karnozina za svakog sportaša je njegova sposobnost regulacije pH i visoke razine mliječne kiseline u mišićima. U kiseloj sredini smanjuje se mogućnost kontrakcije mišićnih vlakana, izdržljivost i snaga.

Karnozin je tvar s visokim kapacitetom puferiranja, sposobnošću da štiti stanice od oksidativnog stresa, a njegova najvažnija osobina je ipak produžavanje normalnog funkcioniranja oštećenih stanica osuđenih na smrt. Studije posvećene karnozinu su pokazale kako je on odgovoran za 30% regulativnog i regenerativnog kapaciteta u organizmu.

Utvrđeno je da nakon njegovog konzumiranja, gotovo trenutno dolazi do smanjenja mliječne kiseline, mišići se brzo regeneriraju i nastavljaju raditi bez znakova umora. Prema ovim istraživanjima s većom koncentracijom karnozina povećava se puferski kapacitet što dovodi do poboljšanja performansi, kasnijeg nastanka umora i odloženog stanja iscrpljenosti.

Karnozin značajno doprinosi fizičko-kemijskoj ravnoteži kiselosti (puferiranjem) u skeletnim mišićima što održava acido-baznu ravnotežu tijekom intenzivnog rada mišića kada dolazi do viška H+ iona nastalih akumuliranjem mliječne kiseline. To značajno povećava kiselost u mišićima što izaziva mišićni zamor, smanjuje snagu i izdržljivost zajedno s usporenim oporavkom.

Karnozin sprječava neželjeni mišićni zamor što dovodi do izdržavanja dužeg i jačeg treninga. Više karnozina znači više energije, više snage i veća performansa mišića! Posljednjih godina suplementi osnovani na beta-alaninu postaju popularni zbog svog indirektnog svojstva da sintetiziraju karnozin. Sada postoji gotova formula Karnozina EXTRA, proizvoda koji garantira maksimalnu apsorpciju i aktivnost u mišićima.


Doziranje

Karnozin ExtraUzimanje Karnozina nije ograničeno vremenom. Preporuča se unos na prazan želudac te pauza od 2h između unosa Karnozina i visoko proteinskih napitaka. Za sistemske učinke Karnozina Extra, preporuča se minimalno uzimanje u 2 dnevne doze u okvirnim razmacima od 10-12h. Zbog regeneracije organizma, preporuča se uzeti 1 dozu neposredno prije spavanja. Za veću izdržljivost treninga preporuča se jedna doza prije treninga.

Puni učinak Karnozina Extra osjeća se 1-2h nakon unosa pa se u odnosu na dužinu treninga planira vrijeme njegovog uzimanja. Odrasle osobe mogu uzimati Karnozin Extra u neograničenim količinama. S obzirom da je kod sportaša većina karnozina iskorištena u mišićima, veća mišićna masa zahtjeva veći unos karnozina.

Također, bitno je napomenuti kako se Karnozin ne nalazi na listi sredstva za doping!

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream