Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Filmovi

Glumci koji su poginuli tijekom snimanja

Glumci koji su poginuli za vrijeme snimanja

Kada je riječ o glumi, nije sve sjajno i bajno kako glumci vole predstavljati na Instagramu ili Facebooku. Glumački posao zna biti izuzetno opasan, što potvrđuje naslov ovog članka – glumci koji su poginuli tijekom snimanja.

Nije neobično da glumci dožive ozljedu na setu, pri čemu je najbolji primjer Jackie Chan. On, naime, sve svoje scene snima sam, bez pomoći dvojnika koji obično umjesto glumaca uskaču u opasne scene. Zbog toga je glumac s najviše ozljeda i lomova kostiju u filmskoj industriji.

Ozljedama unatoč, još uvijek snima riskantne kadrove, iako je već zagazio u sedmo desetljeće života. S druge strane, neki od najupečatljivijih glumaca svoje generacije tragično su stradali radeći posao koji vole, ostavljajući gorak okus u ustima svima koji su gledali naknadno završene scene bez glavnih junaka u njima.

Bela Lugosi

Ikona horor filma, Bela Lugosi tragično je stradao prilikom snimanja filma ‘Plan 9 from outer space’. Rođen je u današnjoj Mađarskoj 1882. godine gdje je započeo glumačku karijeru.

Zbog svojih političih stavova – bio je uvjereni komunist – morao je pobjeći iz zemlje, da bi se skrasio na drugoj strani Atlantskog oceana. Zbog grubog mađarskog naglaska nije mogao dobiti uloge u lukrativnijim i boljim filmovima od tada podcijenjenih horora.

Svejedno, one uloge koje jest dobio odigrao je odlično, zbog čega je upamćen kao najupečatljiviji grof Drakula od svih do sada viđenih na filmskom platnu. Volio je pse i uvijek posjedovao barem dva. Ženio se pet puta, a kraj je dočekao snimajući film. Budući da je igrao glavnu ulogu, redatelj filma je zamolio Lugosijevog kiropraktičara da uskoči u scene koje ovaj zbog smrti nije mogao snimiti.

Vic Morrow

Nagrađivani američki glumac i redatelj Vic Morrow poginuo je u jednoj od tragičnijih nesreća ove vrste. Snimao je pretežno televizijske projekte, a za jednu takvu ulogu nagrađen je najprestižnijom TV nagradom Emmy.

Bio je veliki protivnik oružja i to u tolikoj mjeri da je izbjegavao uloge u kojima bi njegov lik morao otvarati vatru na druge ljude. Karijera mu je bila duga preko trideset godina, a bila bi i duža da 1982. godine nije došlo do tragedije na snimanju ‘Zone sumraka‘.

Morrow, zajedno s dvoje djece, šestogodišnjom djevojčicom i sedmogodišnjim dječakom, trebao je u jednoj sceni odglumiti bijeg helikopterom. Međutim, helikopter je pao na njih i na mjestu ih sve troje usmrtio.

Paul Walker

Najpoznatiji kao Brian O’Conner u filmskom serijalu ‘Brzi i žestoki‘, koji je do danas doživio devet inkarnacija, a planiraju se još dva nastavka. Počeo je glumiti još kao dijete, da bi nastavio tumačiti uglavnom problematične likove u tinejdžerskim filmovima.

Prvo pravo priznanje od kritike Paul Walker je dobio za ulogu u filmu ‘Zastave naših otaca‘, da bi ga napokon proslavila već spomenuta franšiza o super-brzim automobilima. Osim glume, Walker je bio odličan jiu-jitsu borac te je sudjelovao u raznim dobrotvornim aktivnostima.

Vin Diesel je bio kum njegove kćeri, dok je Tyrese Gibson, još jedan glumac iz serijala ‘Brzi i žestoki’, s njim planirao otvoriti online casino. Obojica su, naime, voljeli igrati poker pa su zajedničku strast htjeli pretvoriti u biznis. Kao automobilski entuzijast, u garaži je imao preko 30 automobila.

Upravo je automobil ono što ga je koštalo života: poginuo je zajedno s prijateljem u Porsche Carrera GT, zabivši se u zid pri brzini od gotovo 150 km/h. U tijeku je bilo snimanje filma ‘Brzi i žestoki 7’, koje je prekinuto na nekoliko mjeseci zbog Walkerove tragične smrti. U kasnijim scenama su ga zbog sličnosti mijenjala njegova braća.

Brandon Lee

Brandon Lee je sin Brucea Leeja, najpoznatijeg majstora borilačkih vještina u povijesti. Od oca je naučio osnove borbe, da bi kasnije i sam postao odličan borac. Druga velika sportska strast bio mu je nogomet, gdje je igrao krilnog napadača.

Nesretno je poginuo na setu filma ‘The Crow‘ u kojem je tumačio glavnu ulogu. U jednoj sceni ga je trebao ustrijeliti nepoznati napadač, no ispostavilo se kako je slijepi metak imao nekoliko fragmenata pravog zrna, koje je teško ranilo Leeja. Preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...