Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Tomašević otvorio Sajmove na Zagrebačkom Velesajmu: “Podržavamo proizvodnju lokalne hrane”

Tomislav Tomašević - Zagrebački velesajam
Tomislav Tomašević / Foto: Zagrebački velesajam

Posebno nam je zadovoljstvo završiti poslovnu godinu s uspješnom realizacijom sajmova značajnih za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje u svojoj ponudi ima sve najbolje od poljoprivrede te zajedno sa Sajmovima hrane i zdravog življenja čine cjelovitu ponudu Od polja do stola.

Ovaj termin iz godine u godinu bilježi rast sajamskih pokazatelja i čini zdravu osnovu za pozicioniranje sajma kao središnjeg nacionalnog poljoprivrednog događanja u Republici Hrvatskoj. Kao takvi važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja kao i promocije zanimanja u poljoprivredi.

Brojnost i vodeća struktura izlagačkog segmenta, njih 416 iz 32 zemlje svijeta, jamac su kvalitete ponude, a prezentirat će svoje proizvode i usluge u 4 paviljona na 12.000 četvornih metara izložbenog prostora.” istaknula je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Tomislav Tomašević otvorio CroAgro i Sajmove hrane i zdravog življenja

Sajmove je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom rekao: “Meni je izuzetna čast što je Grad Zagreb već tradicionalno pokrovitelj međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAgro te Sajma hrane i zdravog življenja. Poljoprivreda je strateška grana gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Mi u Gradu Zagrebu podržavamo proizvodnju lokalne hrane odnosno kratkih lanaca opskrbe, strategiju od polja do stola, a posebice podržavamo povećanje udjela poljoprivredne proizvodnje pod ekološkim uzgojem.”

Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore nazvao je sajam CroAgro svjetlom u gradu Zagrebu i pozvao sve na kupnju domaćih proizvoda. NJ.E.g. Raj Kumar Srivastava, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog dolaska na sajam i činjenice da je Indija zemlja partner Sajmova hrane i zdravog življenja.

Tomislav Tomašević Gradonačelnik Zagreba
Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba / Foto: ZV

Sajmovi hrane i zdravog življenja traju do nedjelje

Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH i izaslanik Predsjednika Vlade RH istaknuo je kako je Ministarstvo pokrovitelj sajma i istaknuo tradicionalno dobar odnos između Ministarstva i Velesajma. Mr. sc. Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika RH za ekonomiju i izaslanica Predsjednika Republike pozdravila je sve prisutne i kratko se osvrnula na poljoprivrednu situaciju.

CroAgro vrhunski nacionalni i središnji poljoprivredni događaj svake godine okuplja na jednom mjestu poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cijele regije. Sajam je idealna platforma za umrežavanje i razmjenu iskustava i znanja na B2B susretima, prezentiranje novih proizvoda i usluga kao i dijeljenje iskustava s posjetiteljima u unapređenju vlastitog poslovanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja središnje su nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života. Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Hrana, KrOnoplja&Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka.

Sajmovi traju do nedjelje, 3. prosinca, a cijena ulaznice iznosi 3 eura (22.60kn) i vrijedi za oba sajma. Za studente, umirovljenike i đake ulaznica je 2 eura.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...