Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Najava: CroAgro i Sajmovi hrane i zdravog življenja 2023. [PRESS]

CroAgro Sajmovi hrane i zdravog življenja
Ana Pavičić-Kaselj, Tugomir Majdak, Damir Pavlek / Foto: Stefan Nedeljković (Alternativa.hr)

Jučer je u Zagrebačkom velesajmu održana press konferencija kao najava za četiri dana prožeta okusima, zdravim životnim stilovima i gurmanskim užicima, jer uz Međunarodni sajam poljoprivrede, CroAgro, tu su ponovno i Sajmovi hrane i zdravog življenja.

Na konferenciju su bili prisutni Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, gospođa Ana Pavičić-Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo i domaćini, gospođa Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma, te gospodin Damir Pavlek, glavni i odgovorni za ova dva sajma.

Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

“Od 30. studenog do 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se treće izdanje Međunarodnog sajma poljoprivrede, opreme za poljoprivredu i mehanizacije, te 12. izdanje Sajmova hrane i zdravog življenja. Kroz četiri dana, 416 izlagača iz 32 zemlje predstavit će najbolje u poljoprivredi, mehanizaciji, hrani na više od 12 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora. Prezentirat će se u četiri paviljona (8, 8A, 9, i 11a) u skladu s motom “Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje”.” – rekla je u samom otvaranju Renata Suša.

“Važno je napomenuti da smo ove godine uložili još više truda u pripremu kako bismo osigurali da nitko ne bude izostavljen, isto kao što je naglasila direktorica. Kao voditelj Sajmova hrane i zdravog življenja, želim istaknuti važnost izlagača jer su oni srce sajma. Sajam, na kraju dana, predstavlja instituciju, a podrška koju dobivamo od direktorice i ostalih relevantnih institucija u Republici Hrvatskoj naglašava značaj ovog događaja.” – rekao je nakon nje voditelj sajmova, Damir Pavlek.

Podrška Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede

“Iznimno je zadovoljstvo da se prepoznaje i Zagreb kao lokacija gdje se ovakvi sajmovi održavaju, u opremi, vremenu, mehanizaciji, ali i zdravom življenju. Vjerujem stvarno da će ovo biti jedan odličan događaj kroz četiri dana, i iznimno me časti pozdraviti vas, naravno, ispred Tomislava Tomaševića, gradonačelnika Grada Zagreba.” – rekla je Ana Pavičić-Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za godpodarstvo.

Na kraju, svoje viđenje dao je i Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede: “Poljoprivreda, kao strateška grana gospodarstva, postaje sve važnija tema. Sajmovi poput CroAgro odgovaraju na izazove s kojima se suočavaju kako administracija tako i poljoprivrednici. U fokusu su precizna i pametna poljoprivreda te podrška mladim poljoprivrednicima. Ministarstvo poljoprivrede subvencionira rad visokoškolskih institucija, poput Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, te stipendira studente.”

CroAgro i Sajmovi hrane i zdravog življenja 2023

 • Lokacija: Zagrebački velesajam
 • Trajanje: Od 30.11. do 03.12.2023. godine.
 • Radno vrijeme: Čet – Sub: 10:00-19:00, Ned: 10:00-17:00.
 • Cijena ulaznice:
  Ulaznica za jednokratni posjet: 3 eura
  Jednokratna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike: 2 eura
  Ulaznica za sve dane trajanja sajma: 8 eura
  Jednokratna ulaznica za grupe od 20+ djece: 2 eura po djetetu + 2 gratis ulaznice za profesore
 • Nagradna igra: Svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom imaju mogućnost sudjelovanja u bogatoj nagradnoj igri, a izvječenje dobitnika održat će se zadnjeg dana održavanja sajmova.

Više izjava i informacija o CroAgro i Sajmovima hrane i zdravog življanja možete pratiti na našem portalu u narednim danima. Kao medijski pokrovitelj sajma biti ćemo na sajmu i izvještavati s istoga. Program sajma također ćemo objaviti u narednim danima.

Uskoro video press konferencije….

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...