Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Energetske tetovaže

  • Nedjelja, 10 Srpanj 2016 13:09
  • Pročitano 1678 puta

Tetoviranje ponovno dobiva svoj pravi smisao baš kao nekada davno. Tetovaže mogu, osim jedinstvenog obilježja i identiteta, omogućiti povoljan učinak na auru i protok energije što naravno ovisi o dizajnu i mjestu gdje će se tetovaža izraditi.

Tako se koristeći znanjem o ljekovitim moćima energetskih akupunkturnih meridijana i simbolima tetovaža, uzduž tih meridijana može usredotočiti intenzivna energija potrebna za iscjeljivanje. Kao dio ritala, mogu se dodavati i drevne, plemenske tetovaže kako bi se ojačao pristup određenim vrstama energije što može imati vrlo snažan učinak.


Najstarija poznata tetovaža

najstarije tetovažeObilježavanje i energiziranje duha i tijela kroz korištenje tetoviranja i piercinga može se pratiti od samih početaka ljudskog postojanja. Iako je tetoviranje teško precizno datirati, poznato je da su najstariji pronađeni arheološki tragovi tetoviranja stari otprilike 12 000 godina, a nalaze se na malim kipovima.

Međutim, službena se arheologija uglavnom ne slaže s time da ornamentalna, površinska dekoracija kipova pretpovijesnih kultura prikazuje tetovaže. No, kako se o ljudskoj povijesti zapravo gotovo ništa zasigurno ne zna, ova nam činjenica ne treba biti zbunjujuća. Najstarija poznata očuvana tetovaža na tijelu pripada ledenom čovjeku – Otziju koji je živio prije otprilike 5400 godina.

Otzi je imao 61 tetovažu, a neke od njih su smještene uzduž akupunkturnih meridijana u blizini akupunkturnih točaka, a budući da je utvrđeno da je bolovao od osteoartroze, vjeruje se kako su osim statusne i zaštitne simbolike, ove tetovaže imale za cilj i liječenje. Osim Otzija, pronađeno je i više mlađih tetoviranih mumija, a o ovoj pojavi govore grčki, rimski i egipatski kroničari.

Rane kulture u Kini, Egiptu, Rimu, pacifičkim otocima i Meksiku, bile su više nego svjesne kako stimulacija energije kroz piercing može utjecati na naše fizičko zdravlje te da ukrašavanje tijela tetovažama pomaže u povezivanju s duhovnom suštinom. To znači da tetoviranje i piercing nisu isključivo vezani uz pripadnost određenim plemenskim, vjerskim ili subkulturnim skupinama.


Tetoviranje kao tehnika iscjeljivanja

reiki simbol tetovažaKada je u pitanju iscjeljivanje energije koja teče kroz tijelo putem energetskih meridijana, shvaćamo da piercing može donijeti pozitivne rezultate baš poput akupunkture. Tetovaža smještena uz meridijan može osnažiti meridijan dok se obavlja neka od tehnike iscjeljivanja.

Također, tetovaže i piercing se mogu stavljati i preko čakri uz sličan učinak. Jedna od metoda iscjeljivanja - reiki, koristi se u obliku simbola za tetovažu koji se postavljaju uzduž meridijana. Reiki majstori navode kako je svaki piercing ili tetovaža unutarnje putovanje kroz koje će se, kako život prolazi, moći pratiti svi učinci.

U slučaju tetoviranja, važno je slušati vlastiti instinkt i odabrati pravi simbol koji nama samima nešto govori. Poželjno je meditirati o ideji tetoviranja, o energiji koja je povezna s određenim simbolom. Kada se osjeti ta povezanost, potrebno je uočiti gdje naše tijelo odgovara na tu energiju jer će to mjesto biti najbolje za postavljanje simbola i iscjeljivanje. Čak i ako ne znamo ništa o reikiju možemo se osloniti na intuiciju kako bismo odabrali neki simbol i mjesto gdje ćemo ga staviti.


Ispravan izbor

osjećaj za tetovažuIznimno je važno napomenuti kako tetovaže mogu biti i štetne. Naime, Zaklada za istraživanje duhovnih znanosti provela je istraživanje o duhovnom utjecaju tetovaža na temelju kojeg je zaključeno da tetovaže mogu negativno utjecati na čovjeka, posebice ako su stavljene samo zbog mode.

Takve tetovaže mogu osobu vezati isključivo uz ovaj materijalni svijet, pa na taj način predstavlja svojevrsnu prepreku duhovnom napretku. Zato je važno vezati tetovažu uz duhovnost, iscjeljivanje i energiju kako naš daljnji napredak ne bude ograničen samo na tjelesni aspekt. Prije tetoviranja i piercinga trebamo jasno definirati svoje namjere te imati na umu da svaki simbol ili ukras ukazuje na ono što osjećamo sami sa sobom. Oni odražavaju ono u što vjerujemo da jesmo i ono što želimo da svijet misli o nama!

(preuzeto iz časopisa Svjetlost)

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream