Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Tinktura od češnjaka

  • Četvrtak, 13 Veljača 2014 13:43
  • Pročitano 9822 puta

Starost ovoga recepta se procjenjuje na dvije do tri tisuće godina prije Krista. Pronašla ga je stalna ekspedicija Unesco-a 1971.godine u ruševinama Tibetanskog samostana. Preveden je s glinenih tablica na sve glavne jezike svijeta i približen je medicini prošlog stoljeća.

Piše: Anastasija Mrklić

Priprema:

priprema tinktureDobro očistiti i isprati 350g češnjaka i dobro ga zgnječiti u mužaru,tučkom od drveta ili gline. Dobivenu smjesu staviti u tri decilitra 90 postotnog alkohola,čvrsto zatvoriti staklenu posudu i čuvati deset dana na prohladnom mjestu. Zatim procijediti kroz krpu i ostatak smjese dobro iscijediti (koristiti rukavice u protivnom će vam ruke mirisati na češnjak pet dana).

Za dva dana započeti terapiju uzimajući tinkturu češnjaka s pola decilitra mlijeka prema sljedećoj shemi:

  DANI         DORUČAK          RUČAK             VEČERA

    1               1 kap               2 kapi              3 kapi

    2               4 kapi              5 kapi              6 kapi

    3               7 kapi              8 kapi               9 kapi

    4             10 kapi             11 kapi              12 kapi

    5             13 kapi             14 kapi              15 kapi

    6             15 kapi             14 kapi              13 kapi  

    7             12 kapi              11 kapi              10 kapi

    8               9 kapi               8 kapi               7 kapi

    9               6 kapi               5 kapi               4 kapi

   10               3 kapi              2 kapi                1 kap

   11              25 kapi            25 kapi              25 kapi

   12              25 kapi            25 kapi...

Nastaviti uzimanje lijeka tri puta dnevno po 25 kapi sve dok se ne potroši cijela količina. Ponoviti liječenje nakon pet godina.

zdrava krv, zdravo tijeloNavedena terapija tinkturom od češnjaka, prema stručnjacima koji su je proučavali i pripremali, oslobađa organizam masnih i vapnenastih naslaga, poboljšava razmjenu tvari u tijelu te povećava elastičnost krvnih žila. Sprječava infarkt,sklerozu, stanokardiju, apopleksiju (izljev krvi u mozak) i stvaranje tumora. Otklanja šum u glavi, poboljšava vid,pomlađuje organizam. 

Sprječava gripu i prehladu,truljenje u crijevima,snižava kolesterol i lipide u krvi,odlično sredstvo protiv amebne dizenterije tifusa i nekih drugih infektivnih bolesti. Izvrsno djeluje kod visokog krvnog tlaka i ateroskleroze,ubija bakterije i neutralizira otrove u organizmu. Stimulira jetru i rad bubrega,liječi astmu,pomaže kod reume, šećerne bolesti,kronične   tuberkuloze,glavobolje,razdražljivosti,umora,nesanice...

Glavni sastojak češnjaka je allin koji ima jako antibakterijsko djelovanje na stafilokoke i streptokoke, na bacile tifusa,paratifusa,kolere,dizenterije i coli-bacile. Allina ima 0,3% zatim sadrži gerlicin,selen,bjelančevine,celulozu,šećer,kremnu kiselinu,jod,biljne masti,inulin, kalcij,sumpor,fosfor,željezo,vitamine A,B1,B2 te nikotinamine.

Nakon ovako pozamašnog popisa za što je sve ova tinktura povoljna, brzo po češnjak i prionuti poslu! Neke probleme od navedenih će sigurno odagnati!

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(7 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream