Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Energetska ležaljka i jastuk za meditaciju

  • Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 09:08
  • Pročitano 947 puta

Energetska ležaljka i jastuk za meditaciju djeluju na principu emanacije Prane, Chi, Ki, odnosno prema Wiliamu Reichu - orgonske energije. Jednostavnim opuštanjem na energetskoj ležaljci ili jastuku za meditaciju u našem tijelu se uklanja stres i obnavlja protok energije. Energetske ležaljke i jastuci za meditaciju naročito su pogodni za osobe koje se bave meditacijom radi lakšeg postizanja viših stanja svijesti.

Kusha travu preporučuje i Krishna u Bhagavad Giti kao idealnu sjedalicu za meditaciju, a Shiva u Guru Giti kaže da osoba koja želi postići prosvjetljenje treba sjediti na prostirci od Kusha trave prekrivenoj bijelim vunenim prekrivačem. Prema njihovom savjetu napravljene su ove ležaljke i sjedalice.

Energetska ležaljka i jastuk za meditaciju se sastoje od Kusha trave i najčišće stopostotne vune. Vuna koja se koristi u izradi ležaljki i jastuka je prirodni materijal izuzetne čistoće. Osim njenih poznatih kvaliteta i prednosti za ljudsko zdravlje, ona štiti od negativnih patogenih zračenja. Kusha trava se spominje još u Vedama kao sveta trava, a prema ranim budističkim izvorima na Kusha travi je meditirao i Budha u trenutku postizanja prosvjetljenja. 


Kusha trava

Kusha travaKusha trava je sveta trava hinduizma koja se ne uzgaja već raste prirodno uz slanu vodu na ušćima rijeka u more. Kusha znači oštar, ivice dugog lišća koje raste u paru uz visoku stabljiku su vrlo oštri tako da poput mača simboliziraju razlučivanje ili mudrost razlučivanja. U religiozne svrhe se ne sječe niti bere svakodnevno već isključivo na Krishna Paksha Padyami (dan nakon punog mjeseca).

Za Kusha travu Rig Vede govore da se koristi u svetim ceremonijama i također za pripremu mjesta za sjedenje za svećenike i bogove. Vjeruje se da Kusha trava, energiju koja se generira tijekom meditacije u tijelu sprječava od ispuštanja (uglavnom kroz noge i stopala) u zemlju. Koliko je moćna govore i medicinska istraživanja koja su pokazala da Kusha trava blokira X-zrake.

Pošto je Kusha trava pročišćavajuća tvar i predstavlja netaknutu svijest, kroz moć mantri koje se izgovaraju nad njom ona čisti nepovoljne snove, uklanja iskrivljena shvaćanja, donosi jasnoću uma i svjesnosti te potiče intuiciju. Svetost kusha trave je stara koliko i Hinduizam.

Purane opisuju kako je Vishnu uzeo formu velike kornjače (Avatar- Kurma) čija su leđa poslužila kao podrška za planinu Mandara koju su, s jedne strane polubogovi, a s druge demoni okretali pomoću Kralja Zmija (Vasuki) koji im je poslužio kao konopac bućkajući Ocean Mlijeka. Dok se planina koja je služila kao bućkalica rotirala u Oceanu Mlijeka, otpalo je nekoliko dlaka s leđa kornjače te je od njih nastala Kusha. Kada je iz Oceana Mlijeka izbućkana Amrita (nektar besmrtnosti) i podijeljena među polubogovima, nekoliko kapljica je palo na kusha travu što ju je dodatno posvetilo dajući joj ljekovita svojstva.

-


Zašto nam je potreban jastuk za meditaciju?

Kusha jastukSuvremeni način života stvara određena opterećenja i pritiske na naše tijelo i um, a samim time na naše zdravlje. Ne smijemo zaboraviti da taj način života nije više u skladu s prirodom i zdravim načinom života bez stresa. Naš način života promijenio se na lošije. Radi se i o prehrani, o kretanju te načinu kako danas zarađujemo za svoje potrebe pa čak kako sjedimo ili spavamo.

Neki od nas su postali svjesni ovih teškoća i pokušavamo naći načine da si donekle olakšamo tegobe suvremenog života i cijenu koju zbog njega plaćamo. Nekima od nas će, nažalost, prvo upozorenje stići tek u obliku bolesti jer jednostavno nismo imali vremena poslušati savjete i osluhnuti potrebe svog vlastitoga tijela.

Dakle, čovjeku je potreban predah, oslobođenje od stresa, odmor i vrijeme za sebe, trenutak vremena u kojem će zaboraviti na probleme, obaveze i pritiske stresnog načina života. Zato, predahnite i meditirajte uz pomoć Kusha trave i energija poznatih već tisućama godina. Meditacija i njena blagotvorna svojstva, pogotovo u kombinaciji s jogom, poznata je širom svijeta. Upoznajte dublji odmor i dođite do viših stanja svijesti na ležaljci posebno dizajniranoj za tu svrhu i napravljenoj od pomno biranih i čistih materijala koje su preporučivali i drevni mudraci!

energetska ležaljkaEnergetsku ležaljku i jastuk za meditaciju naročito se preporuča svima koji se bave yogom, welnessom, poslovnim ljudima, ljudima starije dobi, osobama s alergijama na umjetne materijale, sportašima te svima koji imaju slijedeće tegobe i probleme:
• Stres.
• Energetski disbalans.
• Trajni umor.
• Pad imuniteta.
• Potisnute emocije - blokadu protoku energije.

Energetska ležaljka i jastuk za meditaciju idealni su i kod:
• Obnavljanja energije.
• Opuštanja.
• Ravnoteže, balansa.
• Boljeg protoka energije.
• Regeneracije.
• Dubljeg odmora.

Osnovni princip po kojem funkcionira energentska ležaljka je vezan uz protok energije u našem tijelu i materije oko nas. Kod zdravih i uravnoteženih osoba energija nesmetano i skladno cirkulira kroz tijelo.


Ležaljke i jastuci

meditacija na Kusha jastukuProsječna dimenzija ležaljke

Dužina: 180 -195cm;
Širina: 65 - 75cm

Prosječna dimenzija jastuka za meditaciju:
65 x 65cm

Prosječna dimenzija jastuka za stolicu:
40 x 40cm

Napomena: Dimenzije jastuka variraju ovisno o dužini i širini Kusha trave. Vanjska vunena navlaka se skida i periva je. Osjetite drevnu, orgonsku energiju Kusha trave kako vam struji kroz tijelo!

Za više informacija i narudžbe nazovite na mob. 091 580 5 580, www.miruma.net

Ocijeni sadržaj
(0 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream