Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Drevna japanska terapija za balans emocija i liječenje

  • Srijeda, 02 Ožujak 2016 13:21
  • Pročitano 1920 puta

Postoji drevna japanska terapija Jin Shin Jyutsu koja nam pomaže balansirati energiju i emocije stiskanjem, odnosno stimuliranjem prstiju. S obzirom da svaki prst odgovara određenom organu u tijelu, njegovim stiskanjem se mogu riješiti tegobe i osloboditi energija organa koji mu pripada.

Naše tijelo čini veliki splet meridijana koji završavaju u prstima. Čak ga možemo zamisliti kao centralu povezanu velikim brojem međusobno isprepletenih žica. Naši organi i dijelovi tijela komuniciraju tim meridijanima – žicama. Zbog toga je lako shvatiti povezanost naših prstiju i primjerice trbuha. Povlačeći i stiskajući palac, naš trbuh reagira te se oslobađa napetosti i bolova ukoliko ih ima.


Izvođenje terapije

pritisak prstaSvaki prst odgovara određenom organu, ali i našim emocijama. Tamo gdje osjećate bol, nelagodu ili psihički disbalans, stiskanje određenog prsta će bol trenutno olakšati, a emocije dovesti u ravnotežu. Prst se drži i pritišće 3-5 minuta, a prilikom izvođenja terapije dišete duboko i opustite se. Osjetite kako vam sva bol i napetost izlazi kroz prst van iz tijela. Ova terapija je vrlo jednostavna i učinkovita, a možete je izvoditi svaki dan.

Kažiprst je direktno povezan s mjehurom i bubrezima, no njegovim stiskanjem možete riješiti i probavne tegobe kao i bolove u leđima. Emocije vezane uz kažiprst su strah, frustracija i konfuzija tako da stiskanjem ovog prsta možete osjetiti ujedno psihičko te mentalno olakšanje.

Srednji prst je odgovoran za naše kardiovaskularno zdravlje, dobru cirkulaciju i funkciju jetre te živaca. Ukoliko imate problema s navedenim, držite i stišćite srednji prst pet minuta i ubrzo ćete osjetiti olakšanje. Također pomaže kod menstrualnih tegoba, migrena i glavobolja, jača vid, ali i samopouzdanje jer odgovara osjećajima nesigurnosti i neodlučnosti.

Prstenjak odgovara takozvanom trostrukom grijaču tijela koji se sastoji od tri razine: gornje koja uključuje srce i pluća; srednje koja uključuje trbuh i gušteraču te donje u koju spadaju bubrezi, jetra i mokraćni mjehur. Svi problemi vezani uz ta tri grijača tijela se mogu rješavati stiskanjem prstenjaka, posebice astma i ostali dišni problemi kao i osjećaji tuge, očaja, negativnosti i straha.

Mali prst odgovara srčanom meridijanu i tankom crijevu. Pomaže kod srčanih tegoba, regulacije krvnog tlaka, probave te jača živce. Ukoliko osjećate nervozu, nesigurnost i slične emocije, trebate pritiskati mali prst barem pet minuta.

Palac je zaslužan za trbuh i gušteraču. Ukoliko imate bolove i probleme u trbuhu, držite palac pet minuta i duboko dišite izdišući bol i napetost. Ujedno se oslobađate neželjenih emocija nervoze, anksioznosti, nemira, ali i glavobolje te kožnih problema.

Ocijeni sadržaj
(8 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream