Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Paradoks našeg vremena

  • Subota, 20 Kolovoz 2016 14:14
  • Pročitano 910 puta

Paradoks našeg vremena kroz povijest je da imamo sve veće zgrade, ali sve kraće živce. Sve šire putove, ali sve uža gledišta. Trošimo sve više, ali imamo sve manje. Kupujemo sve više, no uživamo sve manje.

Imamo sve veće kuće i sve manje obitelji, sve više pogodnosti, ali sve manje vremena. Imamo sve više diploma, ali sve manje razuma; sve više znanja, no sve manje zdravog rasuđivanja. Imamo sve više stručnjaka, ali ipak sve više problema! Što je više napredne medicine, sve manje je zdravlja. Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nesmotreno i previše, smijemo se premalo, vozimo prebrzo. Previše se ljutimo, prekasno liježemo, ustajemo previše umorni, čitamo premalo, gledamo previše tv, a molimo se prerijetko!

Umnogostručili smo naše imetke, ali smanjili svoje vrijednosti. Govorimo previše, volimo prerijetko, a mrzimo pre često i olako. Naučili smo kako preživljavati, ali ne i živjeti. Dodali smo godine životu, ali ne i život godinama! Stigli smo sve do mjeseca i natrag, ali imamo poteškoće prijeći ulicu i upoznati novog susjeda.Ljubav je jedini smisao!

Ljubav je zakon!Osvojili smo vanjski prostor, ali ne i unutrašnji. Učinili smo velike i značajne stvari, ali ne i bolje. Očistili smo zrak, ali ne i dušu! Želimo mijenjati sve i svakoga, no sebe jako teško! Svladali smo atome i nuklearnu fiziku, ali ne i svoje predrasude i lažni ponos. Pišemo previše, a učimo premalo. Planiramo više, no postižemo manje. Naučili smo žuriti,a li ne i čekati. Gradimo sve više kompjutera i napredne tehnologije, no sami komuniciramo sve manje! Zamijenili smo osobni, personalni kontakt s tipkama na kompjuteru.

Ovo je vrijeme brze prehrane i spore probave. Velikih ljudi i sitnih karaktera; brzih zarada i velikih troškova. Ovo su dani dviju plaća, ali više razvoda. Sve je više luksuznijih kuća, no sve više uništenih domova. Vrijeme brzih putovanja, višekratnih pelena, moralnosti koja se lako odbacuje. Ovo je vrijeme kada ima mnogo toga u izlogu, a ništa u skladištu. Vrijeme kada vam tehnologija može donijeti ovo pismo i vrijeme kada možete odabrati da li ćete ga podijeliti s nekime ili samo obrisati jednim klikom.

Vrijeme je preteških tijela i tableta koje potiskuju probleme. Kontradiktornih izjava, odnosa, razmišljanja i djelovanja! Nikada ne zaboravimo provesti vrijeme s našim voljenima jer nećemo biti ovdje zauvijek. Uvijek moramo naći ljubaznu i toplu riječ onome koji nas gleda sa strahopoštovanjem, pružiti pomoć i podršku svakome kome je potrebna! 

Sjetimo se dati topao i prisan zagrljaj onome do nas jer to je jedino blago koje možemo dati svojim srcem, a ništa ne košta! Sjetimo se reći volim te našem partneru i voljenim osobama, ali najvažnije - mislite tako! Poljubac i zagrljaj koji dolazi duboko iz nas, zaliječiti svaku povredu i nevolju. Sjetite se držati za ruke i cijeniti svaki trenutak jer jednog dana nećemo više biti tu! Dajmo vremena ljubavi, činimo sve iz ljubavi i neka nam ona bude zvijezda vodilja i svjetlo na našem životnom putu!

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream