Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Mer-Ka-Ba po Drunvalo Melchizedeku

  • Utorak, 11 Studeni 2014 23:58
  • Pročitano 2532 puta

Mer-Ka-Ba je naše svjetlosno vozilo, naše svjetlosno tijelo. Mer-Ka-Ba se sastoji od tri rijeci: "Mer" znači uzajamno rotirajuće svjetlosno polje što je u Egiptu bila riječ za piramide, a "Ka" stoji za suptilno fizičko tijelo što je značilo duša.

Piše: Luka Klančnik, Buđenje osvjetljenog srca

MerkabaKod Merkabe se radi o jednom uzajamno rotirajućem svjetlosnom polju koje se temelji na piramidalnim formama koje su spojene sa suptilnim fizičkim tijelom i dušom. To je Vimana iz eda, diamantno vozilo i vozilo bogova kod hebreja, vozilo za uzašašće. Merkaba nastaje kroz protusmjernu rotaciju dva od ta tri zvjezdana tetraedra koje imamo oko tijela. Ona ima 10 puta veći promjer od tjelesne visine i s obzirom na njenu rotaciju ima formu jednog letećeg tanjura. Pranacjevi obraćamo posebnu pozornost, jer je ona okomita povezanost kroz tijelo. Sa tom pranacjevi i svim kuglama Merkabe ćemo raditi kod meditacije. Na seminaru učimo korak po korak, kako aktivirati našu Merkabu i koje prednosti to nosi sa sobom. Ona je jedna od najmoćnijih alata za ubrzanje našeg spiritualnog rasta.


Egipatska škola misterija 

Horusovo okoEgipatska škola misterija pod Ehnatonom, sastojala se od dva djela, lijevog i desnog oka Horusa. Škola desnog oka pružala je mentalno školovanje sa puno znanja o svetoj geometriji, koja dovodi do razumijevanja i aktiviranja Merkabe. Škola lijevog oka Horusa služila je, na osjećajnoj razini, prepoznavanju jedinstva svega postojećeg. Najvažnije je, pri tome, ići duboko u srce gdje zapravo leži naš izvor.


Flower of Life - Cvijet života 

MerkabaPočetkom 1990-ih godina počelo se opširno i javno izvještavati o sadržaju egipatskog tajnog znanja preko Drunvala Melchizedeka. On je pričao o cvijetu života kao simbolu koji u sebi ujedinjuje sveukupno stvorenu geometriju.

 Cvijet života je jedan od najpoznatijih mističkih simbola za predstavljanje kozmičkog reda i ponovnog života. Ona je osnova sveg bivanja. Sa svojih 19 krugova je cvijet života jaki vibracijski simbol, koji stvara apsolutno harmonijsko polje.

Drunvalo Melchizedek se u svojim knjigama "Cvijet zivota 1 i 2“ bavi sa geometrijom te fizikalnim i mističnim znanjem cvijeta života. Kao simbol prvog primjeraka tvorevine nam pokazuje, da sav život i svijest dolaze iz jednog jedinog izvora. Jedno od najvažnijih elemenata svih spritualnih tradicija je sveta geometrija - geometrija univerzuma. Sveta geometrija je identična sa prastarim traganjem za tim božanstvenim planom gradnje univerzuma.

Sveto dolazi od rijeci sve, što znači cijelo ili zdravo. Geometrija stoji za mjerenje (metija) svijeta ili svjetske božice (Gaia=Gea). Leonardo da Vinci se bavio sa ovim najvišim simbolom svete geometrij .

Cvijet života daje formu i sklop te na temelju njezine egzaktne simetrije odgovara "zlatnom rezu". Neujednačenosti nema. Sve u njoj je povezano. Svijet koji nam se otvara kada ulazimo u područje svete geometrije vraća nas nazad našem porijeklu i mjestu u univerzumu. 


Stari put

Preko svih tih tisuća godina put otvaranja je išao kod pranaroda najprije preko emocionalne strane čovjeka. Predavanje preko uma je slijedilo kasnije kada je srce postalo dovoljno otvoreno. Kada se je krajem prošlog stoljeća pokušalo opet izgraditi školu, da bi se čovječanstvo pripremilo za sljedeći veliki korak, pokazalo se da je većina još jako zarobljena u umu, da ih se ne može dokučiti u razini srca. Tako je škola najprije počela sa mentalnim znanjem.

 
Novi put – Put Srca 

HorusOvaj potpuno novi način aktiviranja Merkabe iz srca aktivira s epostupkom Tantre srca. Drevni način aktiviranja sintetičkih Merkaba, kako je opisano u prvim knjigama od Drunvala, sada je potpuno zastario i više nije upotrebljiv za put i balans prema uzašašću. Mer-Ka-Ba, uključujući sve moguće oblike u sveobuhvatnom postojanju, treba biti spojena sa tijelom, uključujući srce i mozak s vanjskim vezama koje nisu bile predstavljene u ranijim učenjima. To je u najvećem mogućem redu odlično za ljudske potencijale kako bi dostigli razinu koja je potrebna za uzašašće i put prema višim razinama svijesti. Ako ste samo aktivirali Mer-Ka-Bu ili ste aktivirali cvijet života, možete mnogo više toga da ostvarite na svojem putu.

Kao što možete vidjeti u našim radionicama uzašašća, Ljubav ima nevjerojatnu moć koja je jako davno zaboravljena. Ta Životna snaga je toliko jaka da je stvorila cijeli Svemir u kojem živimo i krećemo se.

TO JE NAŠE SRCE KOJE SADRŽI IZVORNE UPUTE NAŠIH ŽIVOTA, a kada je naše srce ponovno u balansu našeg života, život reagira s radošću i snagom.

Kroz prolazak naše radionice "Buđenje osvijetljenog srca" vidjet ćete, mi vam dajemo priliku da ubrzano pojačate svoj put buđenja do svoje istinske prirode, našeg istinskog postojanja. Kada prođete našu radionicu završena, vi ćete imati unutarnje alate kako bi stvarno mogli početi sa procesom uzašašća. Tada ćete stvarno biti spremni za nadolazeće promjene.

 
Što se događa na četverodnevnoj radionici BUĐENJE OSVIJETLJENOG SRCA:

• Vraćanje točke svjesnosti iz mozga u Srce;
• Ozdravljenje emocionalnih i mentalnih trauma koje smo akumulirali tijekom života i koje nam blokiraju pristup u Srce;
• Povezivanje s Majkom Zemljom i Ocem Suncem;
• Aktivacija trećeg oka i pinealne žlijezde (epifize), kako bi se omogućilo Srcu da gleda kroz ušicu svijesti  i da se lako započne proces stvaranja iz srca;
• Ulazak u Sveti prostor Srca;
• Stvaranje iz Sićušnog Svetog prostora Srca, koji je izvan polariteta;
• Aktiviranje prirodne Merkabe iz Srca, koju više nije potrebno ponovno aktivirati;
• Aktiviranje zraka oko glave i stvaranje Zlatnog svjetla oko glave, što je prirodno stanje čovjeka i omogućuje nam stvaranje i prirodne sposobnosti koje smo zaboravili;
• Osnaživanje samog sebe s odlukama utemeljenim u srcu;
• Uporaba moći našeg najvišeg, božanskog ja;
• Još dodatnih tehnika, da se prisjetite tko ste, i počnete živjeti u radosti;
• Brojne meditacije Drunvalove škole i Blue School of Images;
• Puno zagrljaja i tehnika za otvaranje Srca;
• Prije svega, kako se vratiti u Srce i živjeti život u Jedinstvu sa svime.

 

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream