Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Ulje sjemenki - prava superhrana

  • Utorak, 30 Siječanj 2018 09:23
  • Pročitano 416 puta

Sjemenke su izvor života! Prirodno male, ali nabijene hranjivim tvarima poput bjelančevina, vlakana, željeza, vitamina i omega-3 masnih kiselina. One doista pružaju energiju koja pršti životom.

Sukladno tome, sve više se primjenjuje pristup prehrani, medicini i iscjeljenju konzumirajući sjemenke u obliku ulja. Govorimo o hranidbenom gorivu s tako snažnim koncentratom hranjivih tvari da mogu pomoći ljudima i s najtežim zdravstvenim problemima. Sjemenke osiguravaju visokokvalitetnu super gustu tvar i prerađene u tekući oblik, daju se u dozama od 30-60g pružajući svoju iscjeliteljsku snagu.


Sjemenke su energetska bomba

sjemenke su bombaSjemenke su nevjerojatno moćan antioksidans. Sadrže puno veću nutricionističku vrijednost (u nekim slučajevima čak do 30 puta) nego sama biljka koja će se razviti od istih. Kao što svi znamo, sav život počinje sjemenkama (sjemenom). Ulje sjemenki je visokohranjiva gusta tvar koja potiče alkalizaciju krvi, povećava kisik u stanicama, prolazi krvno-moždanu barijeru i hrani mozak. Jednostavno, ono direktno napada uzrok kroničnih bolesti i starenja. Ulja sjemenke su stotinu puta jači antiseptik od primjerice aspirina u borbi protiv nekih jednostavnih upala bez štetnih nuspojava.

Sjemenke suncokreta, sezama, konoplja, lana i bundeve su ne samo bogate mineralima već i bjelančevinama. One su prava superhrana, veliki su izvor lako probavljivih biljnih proteina, sadrže vlakna i minerale poput magnezija, željeza, cinka i kalija. Pomažu metabolizmu ugljikohidrata u tijelu, proizvodnju hormona, čak  poboljšavaju cijeli imunološki sustav, kao i kožu, kosu i nokte.

S takvom visokom prehrambenom vrijednošću, sjemenke su uistinu dar od prirode! Također poboljšavaju regulaciju inzulina i pomažu kod problema sa šećerom u krvi i dijabetesa. Sjemenke posjeduju puno masnoća, najviše onih vrsta koje naše tijelo voli i treba. Osobito su dobar izvor omega 3 masnih kiselina te bogat izvor mononezasićenih masti koje štite naše srce, sprječavaju upalu i pomažu u regulaciji težine.

ulje sjemenkiPrimjerice, sjemenke konoplje su veliki izvor bjelančevina, budući da više od 25% ukupnih kalorija proizlazi iz visokokvalitetnih proteina. To je znatno više od slične hrane poput chia i lanenih sjemenki koje pružaju oko 16-18%. Ulje sjemenki se lako i brzo probavljaje, učinkovito isporučujući hranjive tvari i aminokiseline u naše mišićne stanice. U takvom "tekućem" stanju praktične su kod osoba koje se bave sportom, rekreacijom ili borave na stresnom radnom mjestu.

Postoji izreka: "Ako hrana nije dobra, lijek je bezvrijedan, a ako je hrana dobra, lijek je bezvrijedan." Visoka kvaliteta prehrane mora biti središnji dio svakog medicinskog protokola. Naše stanice trebaju prave uvjete za zdravlje i oporavak od bolesti. Ne postoji zamjena za svaku hranjivu tvar. Ne postoji farmaceutska medicina koja može nadoknaditi prehrambene nedostatke.

Danas nam je potrebno sve više hranjivih tvari-ne manje jer toksičnost je danas svuda oko nas i utječe na cijelu biosferu. Nažalost, činjenica je da u posljednjih pedesetak godina prehrambena vrijednost hrane konstantno pada. Tzv. “superhrana“, kojoj pripadaju i ulja sjemenki, pomaže nam nadoknaditi nedostatke u prehrani s kojom se najčešće susreće većina ljudi, posebno onih s kroničnim bolestima!

Ocijeni sadržaj
(10 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream