Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Ljekovitost biljke Graviole

  • Četvrtak, 11 Lipanj 2015 16:13
  • Pročitano 2250 puta

Postoji klasa malih molekula poznatih kao fitokemikalije koje su aktivni sastojak tradicionalnih biljnih lijekova, a stvaraju se kao produkt metabolizma biljaka.

Piše: Ana-Marija Milaković

Te molekule imaju niz pozitivnih zdravstvenih učinaka, uključujući doprinos u borbi protiv raznih oboljenja. Primjerice, biljka Graviola koja se primjenjuje u liječenju raznih vrsta karcinoma, bogata je fitokemikalijama koje utječu na obrambene snage organizma. One su poznate kao acetogenini, tj. annona acetogenini, a otkriveno ih je više desetaka vrsta. U samoj biljci Gravioli te fitokemikalije (annona acetogenini) spriječavaju unos stanične energije ATP-a u stanice raka i tako ih izgladnjuju, a rak se povlači.

Znanstvena istraživanja

Znanstvena istraživanjaU časopisu „Journal of Natural Products“ (veljača 1996. godina), dr. Matthew J. Rieser izdvojio je nekoliko acetogenina iz biljke Graviole koji su pokazali značajan učinak protiv raka debelog crijeva. Od početnih studija na dalje, sve više se spominju acetogenini izdvojeni iz Graviole i njihov vrlo pozitivan ljekoviti učinak na rak prostate, gušterače te jetre. Također, pored organa za probavu, Graviola ima vrlo efikasan učinak u liječenju raka pluća, reproduktivnih organa kod žena, raka dojke i ostalih.

U spomenutom časopisu „ Journal of Natural Products“ (travanj 2002.godine), govori se o citotoksičnosti fitokemikalija nađenih u Gravioli, odnosno njihovoj sposobnosti da uzrokuju smrt stanica raka u jetri. Također su objavljene studije o raznovrsnim fitokemikalijama koje uzrokuju pojačano raspadanje stanica raka debelog crijeva, prostate i gušterače. Te fitokemikalije djeluju na spomenuti način, blokirajući unos energije u same stanice raka, spriječavaju njihovo širenje i naposljetku, dovode do njihovog uništenja.


Brojne dobrobiti Graviole

Ljekovitost GravioleAnnonacea acetogenini sadržani u Gravioli su zaista brojni, ima ih preko pedeset, a ono što je najvažnije u liječenju i prevenciji bolesti, pogotovo karcinoma su njihova ljekovita svojstva. Pokazuju snažna protuparazitna, protuupalna, protugljivična, protumikrobna i protubakterijska svojstva. Dobri su protiv grčeva i spazama, ekcema, dermatoze / dermatitisa. Čiste krv, potiču znojenje, snižavaju tlak, umanjuju probavne smetnje: dizenteriju, dispepsiju, pospješuju krvotok i normaliziraju visok tlak. Također imaju protutumorsko, citotoksično i antikancerogeno svojstvo što Graviolu čini toliko uspješnom biljkom protiv raka.

U mnogim znanstvenim časopisima i studijama, Graviola se navodi kao biljka čistačica od raznih toksina. Ona intenzivirano čisti jetru i krvotok, pa je vrlo korisna kod kemoterapije ili sličnih terapija jakim medikamentima koji opterećuju oboljeli organizam. Graviola pomaže izbaciti te toksine iz tijela i podiže prirodni imunitet pošto je između ostalih sastojaka, bogata vitaminom C. Sve navedeno je čini vrlo korisnom i ljekovitom biljkom koja vraća tijelu snagu, otpornost i lakše podnošenje bolesti kada ona već nastupi. 


Za više informacija o korištenju Graviole te gdje i kako je najlakše nabaviti, možete saznati na web stranici:
Graviola za Zdravlje

Ocijeni sadržaj
(6 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream