Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Spirulina - hrana za dugovječnost

  • Nedjelja, 27 Prosinac 2015 12:22
  • Pročitano 4648 puta

Spirulina se često krivo klasificira kao biljka zbog svojih zapanjujućih karakteristika korisnih za zdravlje, no zapravo je ciano bakterija, plavo-zelena alga koja se može naći u kristalno čistim jezerima, ribnjacima i rijekama.

Postala je poznata kao jedna od nutritivno najkompletnijih superhrana zato što utječe na dobrobiti gotovo svakog organa i procesa u tijelu.


Brojne dobrobiti spiruline

spirulina za očiSpirulina se već dugo cijeni zbog svoje sposobnosti jačanja imunološkog sustava. Aktivno pomaže i sudjeluje u obnavljanju stanica, olakšava zacjeljivanje te utječe na brži oporavak nakon bolesti. Spirulina ojačava imunološki sustav te će pojedinci koji je konzumiraju rjeđe biti prehlađeni, imati gripu i druge zarazne bolesti.

Također je odličan dodatak za sve koji žele poboljšati zdravlje očiju. Ova plavo-zelena alga je jako bogata vitaminom A, koji je izrazito važan za zdravlje očiju. Iz istog razloga se već dugo preporučuje konzumiranje mrkve svima koji žele poboljšati zdravlje očnog sustava, no spirulina ima deset puta veću koncentraciju vitamina A po gramu  od mrkve.

 

Vrhunska Spirulina


Spirulina je dobra za žene te poboljšava rad probavnog sustava

spirulina za žene i dobru probavuJedna je od vodećih izvora gamalinolenske kiseline (GLA), vjerojatno najsnažnijeg protuupalnog agensa u prirodi. GLA je jako korisna i za žene zato što može olakšati simptome PMS-a. Sadrži i 26 puta više kalcija od mlijeka po gramu što ga čini sjajnim dodatkom prehrani trudnicama.

Spirulina olakšava prolazak otpadnih tvari kroz probavni sustav, te samim time smanjuje stres cijelog sustava. Poboljšava i proizvodnju korisnih bakterija u probavnom sustavu te pomaže u jačanju apsorpcije nutrijenata iz hrane koju konzumiramo.


Spirulina pomaže u prirodnoj detoksikaciji tijela

spirulina u prahuSpirulina ima jako visku koncentraciju klorofila, koji je jedan od najsnažnijih prirodnih sredstva za detoksikaciju. Istraživanja su pokazala da je koristan kod uklanjanja toksina iz krvi te se veže za teže metala i radioaktivne izotope što ju čini jako korisnom za sve koji prolaze kroz kemoterapiju.

Spirulina je zaista vrlo hranjiva alga, a preostale njene dobrobiti su sljedeće:

  • Sadrži veliki udio željeza što je čini korisnom za ljude s anemijom ili u trudnoći.
  • Jako je dobar izvor vitamina B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nicotinamid), B6 (piridoksin), B9 (folna kiselina), vitamin C, D i E.
  • Sadrži veliku količinu kalija, kroma, bakra, magnezija, mangana, fosfora, selena, natrija i cinka.
  • Ima četiri puta veću antioksidativnu sposobnost od borovnica.
  • Pomaže u ublažavanju alergija te štiti od alergijskih reakcija.
  • Izvanredan je izvor proteina - više od crvenog mesa, peradi, ribe i soje.
Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream