Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kolumna Nade Rocco - Nadin Izbor

 

Nada Rocco: Moje sirove strasti

  • Utorak, 23 Rujan 2014 12:37
  • Pročitano 3997 puta

Nakon zvanične promocije povodom štampanja moje knjige koja je održana na terasi popularnog kafića Velvet u Zagrebu 11. 06 2014., održane su još dvije. Ova  u Velvetu bila je izuzetno dobro posjećena sa odličnim glumačkim uratkom tekstova iz knjige koje je režirala moja kćer, a izveli su ih glumci iz Osijeka.

Piše: Nada Rocco

Nada RoccoCitirati ću mali dio osvrta na moju promociju Željka Žutelije, novinara, glavnog urednika Akademije, magazina za vino, gastronomiju i kulturu osjetila: „ Nada Rocco u knjizi otkriva iskustveno provjereni način kako jesti zdravo, fino i s iznimno povoljnim učincima na zdravlje organizma. Nutricionistički educirana sa svjetonazorom koji vješto balansira između kreativnog umijeća i iskrene zaljubljenosti u prirodu, osobito u organsku hranu, dramska umjetnica spoznala je da sirova, biološki uzgojena hrana jedina može zadovoljavati potrebe organizma kako bi mogao koristiti vlastite obrambene mehanizme. Hipokrat, jedan od najvećih liječnika svih vremena, bolesti je liječio sirovom hranom, poručivši: „ Neka tvoja hrana bude tvoj lijek. Neka tvoj lijek bude tvoja hrana. “

U parku Maksimir

Nada Rocco - Sensa danKnjiga je ponovno promovirana u okviru predavanja o mojim iskustvima koja sam stekla tijekom godine i pol na sirovoj prehrani. Bilo je to 07.09.2014. u zagrebačkom parku Maksimir u svrhu promicanja zdravog načina života koji je organizirao po treći put, magazin Sensa.

Bio je to jedinstven cjelodnevni program sa više od 30 različitih radionica i predavanja iz područja zdravog života. Sensa dan postao je tradicionalan u rujnu. Kako živjeti u skladu s prirodom, prevladati tegobe holističkim pristupom zdravlju, hraniti se zdravo, pronaći idealnu tjelovježbu samo su neke od vrlo zanimljivih tema koje su privukle zaista impresivan broj posjetitelja u zagrebački park Maksimir. Sve su radionice bile besplatne i cijeli je događaj imao humanitarni karakter.    


Na Cvjetnom trgu     

Nada Rocco12.09.2014. ponovno sam održala promociju svoje knjige u raw food restoranu ispred dućana zdrave hrane Bruno s na Cvjetnom trgu. Ovaj puta sirove delicije nisam pripremala ja, već simpatično osoblje koje inače u svom restoranu spravlja sve vrste zelenih kašastih sokova, izuzetne raw falafele, ukusne juhice, a o krekerima od koprive, luka i mrkve da i ne govorim.

U vrlo ugodnom druženju uz sve te delicije u krugu znatiželjnih posjetitelja, razgovarali smo o knjizi i mojim iskustvima. Iz toga se razvila vrlo zanimljiva debata općenito o dobrobitima sirove hrane, ali i o iskustvima prisutnih što mi je bilo izuzetno drago.

Sva sreća da ljudi sve više dolaze do spoznaje da je hrana usko povezana sa našim zdravljem. Zajednički smo konstatirali da su ljudi, na žalost, spremni promijeniti prehranu tek kad se teško razbole. Iz tog sam razloga i napisala knjigu. Sigurna sam da će ona biti nada i lijek mnogima, ali ako izlijeći i samo jednu osobu, moj trud neće biti uzaludan.

Ocijeni sadržaj
(12 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream