Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kolumna Nade Rocco - Nadin Izbor

 

Kopriva i maslačak sa pogledom na grad

  • Četvrtak, 24 Listopad 2013 09:37
  • Pročitano 1799 puta

Osnovu mog pristupa prehrani čine makrobiotska i ayurvedska načela. Sirovu prehranu prakticiram najviše ljeti, kada treba rashladiti organizam. Ne smatram se strogim sljedbenikom ni jednog posebnog načina prehrane. Ja jednostavno vjerujem da je čovjek ono što jede. Vjerujem da ćete, budu li hranjive cjelovite namirnice temelj vaše prehrane biti zdravi i duhom i tijelom.

Piše: Nada Rocco

Moj prijatelj Kiki još uvijek živi na Pantovčaku. Ima veliki voćnjak i ne upotrebljava nikakva umjetna gnojiva, ni pesticide ni herbicide i zato volim otići kod njega u berbu kopriva i listova maslačka. Mogu ih brati sve dok ne zapadne prvi snijeg. I prvo što berem u proljeće to je što? Kopriva i maslačak. Danas sam u smoothy stavila zadnju koprivu, a za ručak sam potrošila zadnji listić maslačka. Sutra moram ponovo u berbu. Prognoza je odlična a sa njegovog voćnjaka pruža se najljepši pogled na grad.


Jelo od listova maslačka

3 rukohvata listova maslačka
2 krumpira
1 jaje
1 žličice kurkume
1 limuna – sok
2 žlice maslinova ulja
2 režnja češnjaka
2 žlice tamarija – umak od soje bez pšenice, sa dodatkom morske soli, tradicionalno fermentiran. Upotrebljava se umjesto soli.

Oprala sam i narezala na široke rezance listove maslačka i ubacila ih u kuhani krumpir narezan na ploške. Jaja sam također narezala na ploške, dodala krumpiru i začinila maslinovim uljem, tamarijem, limunom, kurkumom i protisnutim češnjakom. Uz to sam na tamnom sezamovom ulju ispekla dvije šnitice tempeha mariniranog u tamariju i malo Dijon senfa. TEMPEH je također proizvod od soje bogat bjelančevinama koji se  tradicionalno koristi u japanskoj kuhinji. Itadamikasu, ili dobar vam tek :)

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream