Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Znanstvena fantastika je stvarna!

  • Četvrtak, 20 Studeni 2014 18:30
  • Pročitano 1438 puta

U jednom zanimljivom govoru na Sveučilištu Clark u Iowi pod nazivom „ Sljedećih 20 godina: Kako će znanost unaprijediti gospodarstvo, medicinu i naš način života“, svjetski poznati teoretski fizičar dr. Michio Kaku, tvrdi kako mnoge fantazije iz filmova znanstvene fantastike postaju stvarnost, a imati ćemo ih prilike još više doživjeti u sljedećih 20 godina.

Piše: Slaven Eterović

Dr. Kaku tvrdi kako ne samo da su telekineza, telepatija i kontrola uma moguće, već u znanstvenom smislu dugo i postoje sa svim potrebnim dokazima.

Znanstvena fantastika ili stvarnost?

brain netKaku spominje nekoliko koncepata koji su aktualni i itekako stvarni, a donedavno smo ih smatrali dijelom znanstvene fantastike i naših najluđih snova…

Evo ih par:

  • Izum „moždanog pacemakera“ koji se može ugraditi u mozak oboljelog od Alzheimera.
  • „Brain net“ u kojem korisnici mogu slati svoje misli i emocije jedni drugima samo svojim umom.
  • „Pametne tablete“ (kao iz filma Limitless) koje mogu pojačati kognitivne sposobnosti do neslućenih razmjera.
  • Korištenje vlastitog uma kao daljinskog upravljača za robote, računala i druge oblike tehnologije.

Sve ove i još mnoge druge tehnologije su moguće zahvaljujući iscrpnom radu i istraživanju fizičara. Zbog njih i moderne znanosti, moć uma je zaista otkrivena i oslobođena!


Što nas očekuje u sljedećih 20 godina?

generator solarne enrgijeŠto kažete na teleportacijske stanice koje pojedincima omogućuju skok s jednog mjesta na drugo po želji? Nedavno su kvantni fizičari obznanili svoj veliki napredak po tom pitanju uspješno teleportirajući kvantno stanje fotona u kristal na udaljenosti od 25 metara.

Također, što kažete na učinkovitije iskorištavanje solarne energije te omogućavanje besplatne energije i vode? Njemački arhitekt Andre Broessel je nedavno osmislio sferni samostojeći generator solarne energije koji je 35% učinkovitiji od sadašnjeg sustava. Tu je i novi izum koji pomaže u rješavanju krize s vodom dobivajući je direktno iz zraka!

Postoji li još koja scena ili koncept iz SCI-FI filmova koju biste voljeli provesti u djelo? Vjerovali ili ne, postoji toliko izuma ili onih koje je moguće realizirati koji bi liječili bolesti, osigurali besplatnu energiju, unaprijedili obrazovanje, znanje, a time i zadovoljstvo te empatiju među ljudima…

Potrebno je biti znatiželjan, gladan novog znanja i informacija jer one su posvuda! U znanstvenom svijetu već dugo čuda ne postoje, a u duhovnome svijetu još manje! Što smo u stanju učiniti snagom svoga duha i vlastitog uma, svjedoče brojna iscjeljenja, mistična izlječenja preko noći te beskrajna raznolikost i ljepota koja se očituje u umjetnosti i malim stvarima svakodnevno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream