Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Skromni predsjednik Jose Munica

  • Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 14:48
  • Pročitano 2269 puta

Gospodo predsjednici, ukoliko uistinu želite biti od koristi narodu i u krajnjoj liniji sebi, međutim ne na način na koji ste navikli, već da napredujete kao ljudi od karaktera, kao vođe i kao oni koji njeguju vrline, sigurno trebate poći u Urugvaj i prijaviti se kao mali posilni od gospodina Munice.

Predsjednik Urugvaja živi skromno u malenoj kući u prirodi i 90% svoje predsjedničke plaće daje onima u potrebi. Za njega kažu da je najsiromašniji predsjednik svijeta, a on im odgovara: 

"Ja siromašnima smatram one kojima treba mnogo. Jer oni kojima treba mnogo nikada nisu zadovoljni. Ja sam štedljiv, nisam siromašan. Malih prohtjeva. Živim samo sa onim što mi treba. nisam vezan za materijalne stvari. Zašto? Zato jer tako imam više vremena da se bavim onim čim želim. Sloboda znači imati vremena za život! Živjeti štedljivo je životna filozofija i moj život nije siromašan."


Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream