Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Zdravom prehranom i uljem od kanabisa izlječio sam rak!

  • Nedjelja, 28 Prosinac 2014 13:22
  • Pročitano 29426 puta

Onoga trenutka kada bolesnik sazna da boluje od teške bolesti, osjeti strah, ali i osamljenost. Svi uokolo su zdravi, samo je njega zadesila ta strahota. Silno traži pomoć od ostalih, prije svega od liječnika, ali kao da osjeća da mu malo tko može pomoći. To ga užasava. Tako strah potpiruje osamljenost i obratno. Sve se rasplamsava do te mjere da razum više ne može normalno funkcionirati, razmišljati niti donositi bilo kakav suvisao zaključak.

Piše: Damir Žinić (autor knjige "Moj put")

Jedina želja je ozdraviti i to odmah. Kako? To bolesnik ne zna. Upravo u toj osamljenosti krije se ključ kojim treba krenuti. Samo nema tog tko će u tom stanju prepoznati poruku i o njoj racionalno razmisliti. Svi odmah trčimo liječnicima i očajnički tražimo pomoć. Trčao sam i ja. Četiri godine nisam razmišljao vlastitom glavom, već sam se potpuno prepustio u njihove ruke.

Sve što su ordinirali ja sam bez pogovora prihvatio. Tijekom tih godina bilo je epizoda kada mi neke terapije nisu zvučale logično, ali sam i njih sve odreda odradio. Čak i kada su liječnici iscrpili sve dostupne postupke koji su dolazili u obzir u mom slučaju, nisam se od njih odvajao. Bolest je napredovala, a oni više nisu imali što mi ponuditi. Čekao se kraj. Ponovno mi se vratio osjećaj osamljenosti i napuštenosti.


Treba krenuti vlastitim putem

svježi sir i lanOstao je samo jedan izbor. Onaj koji, zbog šoka kada sam saznao za bolest, nisam bio u stanju prepoznati. A i da sam ga tada prepoznao ne bih imao snage za njega. Treba krenuti vlastitim putem. Oduprijeti se onomu što su nam tijekom života usadili kroz školovanje i odgoj. Nadvladati autoritete. Vjerovati vlastitom razumu i početi čitati signale vlastitog tijela. prva i osnovna stvar je da nema žurbe. Bolest je tako i tako već dugo vremena prisutna i tjedan-dva ne igraju značajnu ulogu.

Međutim, itekako je bitno dobro razmisliti i krenuti ispravnim, a ne brzopletim putem. Da bi se to moglo, potrebne su informacije. Danas su lako dostupne. Tu su knjige i internet. Međutim, ima i puno dezinformacija. Teško je iz gomile izdvojiti samo vjerodostojne. Informacije stižu i iz okruženja, prijatelja, rodbine, kolega pa čak i od nepoznatih ljudi. Neki se upravo trude zasuti nas što većom gomilom. Teško se u svemu tome snaći. Pomoć supružnika ili neke druge bliske osobe je nezamjenjiva. Naglašavam pomoć, jer odluka mora biti vlastita.

U bezizlaznom stanju u kojem sam se našao uzimam inicijativu u vlastite ruke i razum, ali i odgovornost. Odluka pada na prirodni (alternativni) način liječenja. Raskidam gotovo sve veze s konvencionalnom medicinom. Život i poglede na život mijenjam iz temelja. Umjesto kemoterapija uvodim zdravu prehranu. Fizičke i psihičke mučnine nakon kemoterapija nadomještam laganom fizičkom aktivnošću u prirodi i psihičkim rasterećenjem u vidu usporavanja životnog ritma i drukčije postavljenim prioritetima.

Medikamente zamjenjujem uzimanjem prirodnih sastojaka, kao što su laneno ulje i sjemenke, ulje kanabisa (RSO - Rick Simpson Oil), svježi kravlji sir, orašasti plodovi, domaća bijela slanina, voće i povrće iz vrta za koje znam da nije tretirano…sve to zajedno nakon nešto više od pola godine dovodi do mog potpunog izlječenja od karcinoma. Laneno ulje i sjemenke lana uzimao sam za doručak. Pripremao sam zdravo i prirodno jelo prema recepturi dr. Johanne Budwig.

Tijekom dana stavljao sam obloge od ricinusa, a po noći od svježeg kupusa. Bitno je da organizam bude lužnat, PH 7 ili više. Za to sam uglavnom koristio zeolit i sodu bikarbonu. Limunada također lužnati organizam. Bijela domaća slanina odličan je izvor kalorija koje su bitne za jačanje, a da pritom uopće ne hrani tumor. Posebno naglašavam samo bijela slanina, nikako crveni dijelovi.

Terapija uljem kanabisa

ulje kanabisaDio terapije sastojao se i od ulja kanabisa. Prije početka uzimanja tog ulja treba se jako dobro informirati i detaljno razmisliti jesi li spreman za to. Do informacija se teško dolazi, a često su samo djelomične. Nigdje nisam uspio dobiti cjelovitu sliku, već je svatko prešućivao dio koji ne ide u prilog njegovoj tezi o liječenju, bilo da se radi o službenoj medicini ili o zagovornicima uzimanja ulja kanabisa. Liječnici uglavnom ne žele razgovarati o toj temi. Kažu da je to droga i tu razgovor završava.

Zagovornici uzimanja ulje hvale na sva usta. Ne dopuštaju upotrebu riječi droga, a posebno naglašavaju kako nema alergijskih reakcija, neželjenih nuspojava niti navikavanja. Nisam uspio doznati odgovore na sva pitanja koja su me mučila, tako da sam neke stvari otkrio sam. No, krenimo redom.

Terapija se sastoji iz triju dijelova. Period ulaska, liječenja i izlaska. Kada se počne, nema prekidanja, odnosno mora se završiti period izlaska. Ne može se samo prekinuti i nikome ništa. Zbog toga prije početka treba sve detaljno isplanirati, a i financijski dio nije zanemariv. Dakle, valja o svemu dobro razmisliti, pa tek onda donijeti odluku. Odluka nije lagana, nije ni meni bila. Svatko je mora donijeti za sebe. Nema prebacivanja odgovornosti na drugoga. Svatko liječi sebe, putem koji je sam odabrao. Ja sam rekao svojoj supruzi: „ Čvrst sam karakter, pa ako se i navučem, uspjet ću se othrvati.“ I krenuo sam.

Period ulaska potreban je kako bi se organizam postupno navikao na ulje kanabisa. Trajanje je individualno i prosjek se kreće od 2 do 4 tjedna. Kraći ulazak ima za posljedicu spavanje koje može biti i po 24 sata dnevno. Dostizanjem pune doze počinje razdoblje liječenja koje kod oboljelih od karcinoma traje oko tri mjeseca. To je najlakši period. Za njegova trajanja uglavnom se ne osjeća ništa posebno. Možda lagana omamljenost, ali ne nešto što bi smetalo u obavljanju svakodnevnih poslova. Bitno je da se tijekom cijelog perioda uzima ista doza.

Treba osluškivati vlastito tijelo. Okruženi tehnologijom, na to smo zaboravili. Životinje nisu zaboravile. I mi, uz malo vježbe, koja se sastoji samo u opuštanju, možemo primati signale koje nam tijelo šalje. Ja sam signale doživljavao tako da sam naprosto nešto znao. Nije to bio nikakav unutarnji glas, niti slike. Tako sam znao što mi odgovara, a što ne. Osjetio sam trenutak kada sam ozdravio i pretrage su to potvrdile.

Tijelo nam puno toga govori i treba ga slušati. Zašto bi neki liječnik bolje znao kako se ja osjećam od mene samoga? Zašto da bez razmišljanja uzimam neku terapiju, bilo konvencionalnu ili prirodnu, ako mi tijelo govori da mi to ne odgovara? Dakle, sve sam se više okretao samom sebi. Od drugih sam sve primao kao savjete, ali odluke su bile moje. Nije više bilo autoriteta kojima bih bez razmišljanja vjerovao. Nastavio sam se i dalje informirati iz raznih izvora. U tome sam imao veliku pomoć supruge, kao uostalom u svemu drugom. Ali nigdje nisam pronašao konkretne informacije o periodu izlaska koji me skoro čekao. U njemu sam neke stvari otkrivao sam na vlastitoj koži.

Ponovno naglašavam da ulje kanabisa nije jedina terapija koja je mene izliječila. Uz uzimanje terapijskih pripravaka važna komponenta je i detoksikacija organizma. Raspadanje odumrlih tumorskih stanica i njihovo izlučivanje veliko je opterećenje za tijelo. Zbog toga mu treba pomoći. Postoji cijeli niz jednostavnih postupaka, poput grgljanja hladno prešanog ulja u ustima netom nakon buđenja i detaljnog pranja zubi te usne šupljine.

Trudio sam se jesti lakše probavljivu,ali zdravu hranu kako bih što manje opterećivao organizam. Unos energije također je jedan od bitnih elemenata. Tijelo u borbi s bolešću troši mnogo energije, kao uostalom i prilikom detoksikacije. Energija se ne mora unositi isključivo hranom. Izlaganje sunčevim zrakama puni baterije. 

Tijekom bolesti izgubio sam trideset kilograma. Srećom da sam imao zalihe jer ne znam kako bih se inače proveo. Uspio sam vratiti šest do sedam kilograma i težina se tu ustalila. To je značajno ispod težine koju sam imao prije, ali više nemam naslaga sala. Tijelo i duh trebaju ostati u kondiciji. Ne treba se previše fizički opterećivati, ali lagane šetnje prirodom, podalje od gradskog smoga su idealne. Stanujem u blizini jezera, što sam koristio za opuštajuće šetnje ili ribolov. To je dobro djelovalo na moje tijelo i psihu.


Period izlaska – počinje rock and roll

canabisKonačno sam ozdravio i trebao sam još samo odraditi period izlaska. Ali tada počinje rock and roll. Izlazak nije samo rutina kako su me uvjeravali. Nikada nisam osjećao psihičku ovisnost o kanabisu, ali fizička ovisnost je bila jaka. Niti u jednom trenutku nisam osjetio potrebu da uzmem još ulja, naprotiv, želio sam ga se što prije riješiti. Ali fizička ovisnost se manifestirala kroz prave apstinencijske napadaje, tim više što sam se približavao kraju perioda izlaska. Počeo sam postupno smanjivati dnevne doze ulja i to mnogo sporije nego što sam povećavao doze u periodu ulaska.

Ispočetka nije bilo nekih značajnih nuspojva. Međutim, uskoro su počela jaka znojenja, razdražljivost, depresija, omamljenost, umor, pospanost…kulminiralo je jakim grčevima mišića cijelog tijela. ali ustrajao sam. Prekinuo sam i više nikada nisam uzeo ni kap. Razdražljivost je potrajala, bio sam nesnosan za okolinu. Znojenja također. I depresija. Trajalo je to mjesecima. Razdražljivost je ipak popustila, znojenja su se svela samo na sporadične slučajeve.

Omamljenost se nastavlja. Nje se teško riješiti. I danas je osjetim u nekim razdobljima dana. Depresija me također još uvijek obuzima. Dovoljan je mali poticaj da postanem depresivan. Vjerujem da ću se riješiti i tih ostataka, ali sigurno je da treba mnogo više vremena nego što sam si ja, nestrpljivko zamislio.

Shvatio sam da terapija uljem kanabisa nije za labilne. S druge pak strane, teško je procjenjivati kada je život u pitanju. Čovjek će poduzeti sve samo da se izliječi. Svakako nije dobro liječenje bazirati samo na tom ulju. Mene je izliječio kompletan tretman koji sam na sebi primijenio. Ulje kanabisa je bilo samo dio tog tretmana. Možda bitan dio, ali svakako ne jedini. Na sebi sam shvatio da život i životne navike treba promijeniti iz temelja. Uostalom, stare navike su i dovele do pojave karcinoma. Ta promjena nije lagana, osobito prvi korak kojim se kreće na vlastiti put. Poslije sve ide lakše.

Kada pogledam unatrag, jednostavno ne vjerujem koje sam sve besmislice radio. Danas živim potpuno drugačiji život u fizičkom i psihičkom smislu. Još se uvijek oporavljam od silnih kemoterapija koje sam primio. Dvije operacije, od kojih je druga bila izuzetno teška. Oporavljam se i od uzimanja ulja kanabisa. Dodatna otežavajuća okolnost je da mi je izvađeno više od pola jetre, o od ostatka su polovicu uništile metastaze. Kako su jetra bitan organ u detoksikaciji organizma, morat ću biti jako strpljiv dok se ne oporavim.

Čuti riječ od bivšeg onkološkog bolesnika tijekom liječenja mi je pravi melem. Ne slušati priče kako netko posredno poznaje nekoga tko se izliječio, već izravno, bez posrednika. To je snažan poticaj i daje dodatnu snagu u borbi za ozdravljenje. Ne samo riječi, već i spoznaja da postoji živ čovjek koji se izliječio. Dakle, može se. To daje snagu. Da bi što većem broju bolesnika bila dostupna ta dodatna snaga, napisao sam knjigu „Moj put – putopisna pripovijest kroz liječenje od karcinoma.“ Ona je moje svjedočanstvo o pet godina liječenja.

(preuzeto iz časopisa Svjetlost)

Ocijeni sadržaj
(61 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream