Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Liječenje migrene prirodnim lijekovima

migrena liječenje prirodno
Foto: Pixabay / Migrena

Pisali smo detaljno o migreni i uzrocima migrene, te simptomima ove neugodne pojave. Da bi liječili migrenu jako je važno saznati koji je uzrok napada migrene i glavobolje općenito. Migrena je bolest za koju postoji prirodno liječenje. Pročitajte u nastavku kako liječiti migrenu.

Kada osoba otkrije što izaziva migrenu, najbolje je eliminirati taj faktor ukoliko je moguće, a kao pomoć pri liječenju migrene mogu pomoći i neki prirodni lijekovi. Koji su to prirodni lijekovi za migrenu? Naime, postoji više prirodnih lijekova koji pomažu mnogim osobama da se odupru napadima migrene.

Migrena: Riblje ulje za prirodno liječenje

Riblje ulje protiv glavobolje – Mnoga istraživanja su pokazala da upotreba ribljeg ulja može smanjiti učestalost glavobolja. Korištenjem ovog ulja simptomi migrene se značajno ublažavaju. Iz nekog razloga, muškarci su tijekom ispitivanja bolje reagirali na terapiju ribljeg ulja nego žene. Redovnim konzumiranjem lososa, skuše, tune i sardine može imati dugoročan efekt na herniju u mozgu i tako smanjiti napade migrene. Svakako je poželjno koristiti i kapsule ribljeg ulja.

Đumbir protiv migrene

Đumbir je dobro poznati prirodni lijek protiv migrene – Maleni korijen đumbira poznat je kao jedan od najboljih prirodnih lijekova za glavobolju i mučninu. Đumbir ima prirodno analgetsko djelovanje. Možete piti čaj od svježeg đumbirovog korijena ili grickati maleni dio korijena te biljke. Također, trećinu žličice đumbira u prahu možete razmutiti u vodi ili soku i piti više puta dnevno, dok se simptomi migrene ne smanje ili u potpunosti ne nestanu.

Pijte dovoljno vode

Voda je još jedan dobar lijek protiv migrene – Vjerovali ili ne, dehidracija organizma, koje često nismo ni svjesni, jedan je od najpoznatijih okidača migrene. Tkiva koja se nalaze oko mozga uglavnom su sačinjena od vode, a kada se ona izgubi, opuštaju se i nastaje iritacija i bol u glavi. Ako svakodnevno pijete litru i pol do dvije litre vode, možete ublažiti migrenu ili spriječiti njenu pojavu.

Manjak magnezija može uzrokovati mogrene

Manjak magnezija uzrokuje jake glavobolje pa i migrenu – Neurolog će vam u okviru terapije za migrenu vjerojatno preporučiti i suplemente magnezija. Naime, manjak ovog minerala u organizmu umanjuje dotok krvi do mozga i izaziva pad šećera u krvi, a oba stanja su povezana s migrenama. U jednoj studiji je čak 42% ispitanika koji su imali migrene patilo od nedostatka ovog minerala. Dobri prirodni izvori magnezija jesu koštunjavi plodovi, integralne žitarice, grah, zeleno lisnato povrće, sjemenke i grašak.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...