Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Pomoću crne rotkve uklonite kamenac iz bubrega bez potrebe da odlazite liječniku

Crna rotkva je slabo poznat, a opet dosta učinkovit lijek protiv bubrežnog kamenca. Naučite kako da iskoristite crnu rotkvu za izbacivanje bubrežnih kamenaca.

Crna rotkva je odličan prirodni lijek protiv bubrežnog kamenca. Pročitajte u nastavku kako se koristi…

Naime, uočeno je da u krajevima gdje ljudi jedu crnu rotkvu nema pojave bubrežnog kamenca. Tako su stručnjaci došli do jednostavnog prirodnog recepta za borbu protiv kamenca, a to je 1 dl soka iscijeđen iz sirove rotkve koji se uzima natašte.

Ovaj sok može istjerati kamence (liječiti) te spriječiti njihovo nastajanje (prevenirati).

Crna rotkva je odličan prirodni lijek za bezbolno topljenje kamenca u bubregu i žuči.

Ona se riba na sitni ribež i cijedi se sok koji se pije ali obavezno poslije jela jer je jako žestok i jak pa nije dobro za želudac da se pije prije jela.

Sok se pije u dozi od 2,5 decilitra u toku dana najbolje ujutro i navečer poslije jela. Koristi se samo svježa crna rotkva koja ima dosta soka i potpuno crna zagasita, ne smije da ima bijelih površina po sebi.

Rotkva se dobro opere, očisti vrhom noža od crvotočina ako ima i riba na sitni ribež toliko da se nacijedi 1,25 dcl soka ujutro i navečer poslije jela. Sok se procijedi kroz gazu i pije naiskap pošto je dosta jak, pripremi se jedna žličica meda ili pekmeza poslije pijenja tako da se odmah pojede i zalije vodom da bi se ublažio okus soka u grlu.

Rotkva se koristi 20 dana i kamen jednostavno nestane. Ako ne sijete rotkvu kod kuće da bude svježa, onda kupite na placu 10-15 kila i pohranite u neku veću posudu u pijesak i zalijevajte vodom tako da bude stalno svježa. Rotkva će u posudi ponovo listati i imati će dovoljno svježine i soka. Glavni sastojak u rotkvi za topljenje kamenca je upravo u kori rotkve tako da se ne smije nipošto guliti, nego cijela ribati na sitnu ribež pa cijediti, a ostatak može da se pojede kao salata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...