Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Novu godinu započnite tretmanom čišćenja organizma

Velika većina nas osjeća umor, razdražljivost, potrebu za kofeinom ili nikotinom, te ima loše stanje kože, nadutost i drugi niz neugodnih zdravstvenih tegoba. Naime, spomenuti problemi postali su svakodnevnica sve većeg broja ljudi.

Kako da sami sebi olakšamo ili u potpunosti uklonimo spomenute poteškoće koje nas muče?

Detoksikacija je rješenje, pa ćemo napisati malo o tom planu, koji je dobar, kada ga provesti i na koji način…

Okrenemo li se oko sebe, lako ćemo ustanoviti kako se većina ljudi osjeća, i izgleda lošije nego što bi to željeli, a pritom nisu svjesni u čemu griješe.

Ukoliko ste na listu novogodišnjih odluka stavili i brigu o sebi i svome tijelu, zdraviji životni stil ili kvalitetniju prehranu, detoksikacija bi trebala biti na samom vrhu vaših prioriteta i to simbolično, baš na početku Nove godine.

Nemojte se bojati detoksikacije, imajte karakter i započnite hrabro

Za početak izbacite otrovne tvari koje vam samo prividno pomažu da izdržite dan, a tu spadaju kofein, nikotin, gazirana pića i slatkiši. Umjesto toga u svoju rutinu uvedite nove namirnice kao što su svježe voće i povrće, velike količine vode te cjelovito i prirodno uzgojenu hranu.

Svemu gore spomenutom još dodajte redovitu tjelovježbu i uredan obrazac spavanja. Čestitamo, postavili ste dobre temelje za uspješnu detoksikaciju organizma, koja kvalitetu vašeg života može okrenuti naglavačke, ali u pozitivnom smislu.

Kada je najbolje provesti detoksikacijski plan?

Detoksikaciju je idealno provoditi u proljeće, kada bi bilo najprirodnije čistiti svoj organizam, izbaciti otpadne tvari i otrove koji su se nakupili tijekom proteklih mjeseci, a kod nekih i proteklih godina.

Ima jedna dobra knjiga, koja se bavi ovom temom ‘Detox’, a koja je super dobar vodič za uklanjanje otrovnih tvari iz vašeg tijela. U njoj se savjetuje koju hranu valja jesti, a koju trebate izbjegavati.

Dobra hrana, odnosno namirnice su: banana, slanutak, tikvice, med, leća, bučine i suncokretove sjemenke i tofu.

Izvrsna hrana: avokado, ječam, heljda, piletina, jaja, kozji i ovčji sir, proso, paprike, zobena kaša i sojino mlijeko.

U kategoriju superhrane spadaju: artičoke, klice graha, cikla, smeđa riža, kupus, mrkva, agrumi, brusnice, svježa riba, đumbir, luk i češnjak, sjemenke lana, rotkvice, jagode, maline i potočarka.

Hrana, odnosno namirnice koje svakako trebate izbjegavati su: alkohol, kofein, čokoladice, gljive, kikiriki, sol, dimljena riba, šećer, rajčice, bijelo brašno i bijela riža, tjestenina te kvasac.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...