Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Liječenje psorijaze prirodnim lijekovima

Psorijaza - uznemirujući sadržaj

Koža je naš najveći organ, i kada se pojave problemi sa kožom oni teško ostanu neprimijećeni. Psorijaza je jako neugodna bolest kože, a za koju još uvijek nema lijeka koji djeluje 100%.

Riječ je o poremećaju kože koji dovodi do promjena u životnom ciklusu kožnih stanica. U tom slučaju dolazi do ubrzanog razvoja i odumiranja stanica na površini kože. Taj proces za sobom ostavlja zadebljanja na koži koja su vidljiva, te uzrokuju simptome poput svrbeži, ispucale i suhe kože, te crvenih mrlja koje ponekada znaju biti bolne.

Psorijaza je uporna i dugotrajna kronična bolest kože

Ako pričamo o psorijazi, onda moramo naglasiti da se radi o bolesti koja je jako uporna i dugotrajna kronična bolest kože. Spomenuti simptomi bolesti se ne javljaju stalno, nego periodično, a posebno su izraženi pod utjecajem određenih faktora, kao što su hladnije vrijeme, infekcije, ozljede kože, neki lijekovi, stres, pušenje i alkohol.

Tijekom liječenja psorijaze, naš primarni cilj je zaustavljanje rasta stanica kože. Spomenuli smo već da učinkovitog lijeka nema, ali postoje mnogi tretmani koji mogu pružiti značajno olakšanje.

Kako si pomoći? Prirodni preparati protiv psorijaze

Osim proizvoda sa tržišta, koji mogu biti od pomoći, tu su i mnogi prirodni lijekovi, jako učinkoviti pa ćemo ih spomenuti.

Da bi sami sebi pomogli, jako je važno pratiti upute koje Vam ovom prilikom donosimo. Jako je poželjno svakodnevno kupanje, jer će ono pomoći da uklonite nakupljeni sloj mrtve kože. Na taj način će te umiriti nadraženu kožu. Važno je da prilikom kupanja koristite prirodne sapune i izbjegavajte one koji mogu još više nadražiti vašu kožu. Ako imate psorijazu dobro je koristiti hidratantne kreme ili prirodna ulja nakon kupanja. Ovi preparati će vam pomoći da zadržite vlažnosti kože i spriječite njezino isušivanje. Nije dobro kožu stalno držati podalje od sunca i svježeg zraka. Dakle, ako imate problema sa kožom, u ovom slučaju sa psorijazom, važno je da kožu izlažete manjim količinama prirodne sunčeve svjetlosti. Preporučuje se umjereno izlaganje, no u slučaju pretjeranog izlaganja suncu, a osobito uz znojenje, simptomi se mogu pogoršati. Izbjegavajte raditi stvari koje vam još više mogu naštetiti, a tu se prvenstveno misli na uživanje u alkoholu i duhanskim proizvodima.

Što je uzrok psorijaze?

Psorijaza je još uvijek nedovoljno istražena bolest, pa smo već spomenuli kako nije poznat 100% učinkovit lijek. Ipak, postoje mnogi preparati koji Vam pomažu da ublažite simptome i živite lagodnije.

Danas se još uvijek ne može sa sigurnošću reći – što je uzrok psorijaze? Mnogi smatraju da je psorijaza povezana sa određenim problemima imunološkog sustava i stanica u tijelu. To bi značilo, da se tijekom liječenja psorijaze moramo posebno pobrinuti da je naš imunološki sustav zdrav i da radi besprijekorno. Jetra je organ koji ima važnu ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava kod čovjeka, pa lako možemo doći do zaključka da je važno i rad jetre dovesti u red.

Da bi ozdravili imunološki sustav, očistili jetra i bili zdravi, te ublažili simptome psorijaze, preporučujemo Vam da pročitate označene članke na tu temu. Pažljivo pročitajte, i odaberite za sebe neki prirodni lijek koji Vam može pomoći.

Psorijaza prirodni preparati

Kako ojačati imunološki sustav i pročistiti jetru

Osim spomenutih prirodnih lijekova za psorijazu, ovdje ćemo navesti i neke za jačanje imuniteta, kao i ljekovite recepte za čišćenje jetre, odnosno detoksikaciju čitavog organizma.

Ako uspješno ojačate imunološki sustav, pročistite jetru, vjerujemo da će se simptomi psorijaze povući, što će Vam zasigurno znatno povećati kvalitetu života.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...