Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prepoznajte dali vam je tijelo zatrovano toksinima!

Toksini u naše tijelo ulaze raznim izvorima, a među prvima se spominju unutarnje i vanjsko onečišćenje zraka, pušenje i pesticidi.

Također, hrane koja sadrži umjetne sastojke može naše tijelo zagaditi raznim toksinima.

Naučite prepoznati znakove koji ukazuju na onečišćenje vašeg tijela, jer toksini ne napuste tijelo uvijek, već se znaju nagomilati i praviti nam mnoge probleme u životu.

Spomenuti ćemo znakove koji upućuju na zagađenje vašeg tijela. Ako ste prepoznali barem jedan od ovih znakova, to može upućivati na preveliku količinu toksina u vašem tijelu. A ukoliko ih prepoznajete barem 3, onda je zaista vrijeme za detoksikaciju.

Nesanica je prvi znak zagađenosti organizma – Nakupljanje toksina uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može značiti da biste trebali pročistiti jetra jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Ako želite očistiti jetra prirodnim putem, dobro će vam doći napici od brokule, cvjetače i sličnog povrća.

Letargija je još jedan znak nagomilanih toksina u tijelu – Budite li se umorni i tromi, a osjećaj letargije prati vas kroz cijeli dan, svakako biste trebali razmisliti o detoksikaciji. Pokušavate li nedostatak energije nadoknaditi stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Naime, nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osjećaja nakon čega ćete se osjećati još umornije nego prije.

Glavobolje – Kronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu alarmirati na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tijekom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što detoksikacija završi trebale bi u potpunosti nestati ili barem biti znatno smanjenje.

Problemi s kožom mogu se javiti kao proizvod unutarnjeg onečišćenja – Za uklanjanje toksina iz našeg tijela zadužen je i naš najveći organ – koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebali, tada u pomoć uskače koža. Da se tijelo pokušava očistiti od toksina možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam treba čišćenje.

Žuti ili bijeli jezik upućuju na mnoge nečistoće u tijelu – Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sustava što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sustav bori protiv toksina.

Nakupljanje masnog tkiva na trbuhu – Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospješiti nakupljanje masnog tkiva na trbuhu. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospiju u abdomen i ostanu ondje. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osjećaj vrućine – Jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se ‘pregrijati’ pokušavajući ih izbaciti znojenjem zbog čega konstantno možete osjećati da vam je vruće čak i onda kada je vani hladno.

Tijelo od toksina možete pročistiti uz pomoć ovih prirodnih uložaka za detoksikaciju. Isprobajte i vidite u kakvom je stanju vaše tijelo.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...