Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje

Prepoznajte dali vam je tijelo zatrovano toksinima!

Toksini u naše tijelo ulaze raznim izvorima, a među prvima se spominju unutarnje i vanjsko onečišćenje zraka, pušenje i pesticidi.

Također, hrane koja sadrži umjetne sastojke može naše tijelo zagaditi raznim toksinima.

Naučite prepoznati znakove koji ukazuju na onečišćenje vašeg tijela, jer toksini ne napuste tijelo uvijek, već se znaju nagomilati i praviti nam mnoge probleme u životu.

Spomenuti ćemo znakove koji upućuju na zagađenje vašeg tijela. Ako ste prepoznali barem jedan od ovih znakova, to može upućivati na preveliku količinu toksina u vašem tijelu. A ukoliko ih prepoznajete barem 3, onda je zaista vrijeme za detoksikaciju.

Nesanica je prvi znak zagađenosti organizma – Nakupljanje toksina uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može značiti da biste trebali pročistiti jetra jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Ako želite očistiti jetra prirodnim putem, dobro će vam doći napici od brokule, cvjetače i sličnog povrća.

Letargija je još jedan znak nagomilanih toksina u tijelu – Budite li se umorni i tromi, a osjećaj letargije prati vas kroz cijeli dan, svakako biste trebali razmisliti o detoksikaciji. Pokušavate li nedostatak energije nadoknaditi stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Naime, nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osjećaja nakon čega ćete se osjećati još umornije nego prije.

Glavobolje – Kronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu alarmirati na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tijekom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što detoksikacija završi trebale bi u potpunosti nestati ili barem biti znatno smanjenje.

Problemi s kožom mogu se javiti kao proizvod unutarnjeg onečišćenja – Za uklanjanje toksina iz našeg tijela zadužen je i naš najveći organ – koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebali, tada u pomoć uskače koža. Da se tijelo pokušava očistiti od toksina možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam treba čišćenje.

Žuti ili bijeli jezik upućuju na mnoge nečistoće u tijelu – Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sustava što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sustav bori protiv toksina.

Nakupljanje masnog tkiva na trbuhu – Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospješiti nakupljanje masnog tkiva na trbuhu. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospiju u abdomen i ostanu ondje. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osjećaj vrućine – Jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se ‘pregrijati’ pokušavajući ih izbaciti znojenjem zbog čega konstantno možete osjećati da vam je vruće čak i onda kada je vani hladno.

Tijelo od toksina možete pročistiti uz pomoć ovih prirodnih uložaka za detoksikaciju. Isprobajte i vidite u kakvom je stanju vaše tijelo.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...