Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Kupus dijeta: Jedite samo juhu od kupusa, izgubite 10 kg u 7 dana

Kupus dijeta - Juha od Kupusa

Za ovu dijetu možete se reći da je prilično radikalna, jer kupus dijeta u vaš jelovnik uvrštava samo jednu vrstu obroka – juhu od kupusa. No, kakva je dijeta, takvi su i rezultati, jer se u 7 dana može izgubiti i do čak 10 kilograma.

Naravno, bitna je preporuka da ako uz bilo kakvu dijetu gubite previše kila u jako kratkom periodu, da dijetu ne smijete predugo prakticirati. Savjet je da radite pauze ako koristite ovu dijetu, jer bi ona mogla biti štetna za zdravlje.

Što je kupus dijeta i kako funkcionira

Kupus dijeta funkcionira tako da svaki dan jedemo juhu od kupusa (recept za juhu donosimo u nastavku), i to u neograničenim količinama. Točnije, koliko nam je potrebno da se osjećamo siti.

Istovremeno, iz prehrane se obavezno mora izbaciti sva druga prehrana, a posebno one nezdrave namirnice kao što su slatkiši, pržena hrana, alkohol, ali i kruh koji znatno doprinosi debljanju.

Čisti organizam o masnoća i nečistoća

To naravno ne znači da se druge namirnice ne smiju jesti, ali su rezultati najbolji ako se konzumira isključivo kupus-juha. Pa ako već morate ujutro piti kavu, gledajte da ista bude bez šećera, a ako ne možete dan zamisliti bez soka, neka to bude dijetalni sok.

Ono što je vrlo karakteristično za ovu dijetu jest da se vrlo jednostavno priprema, jer je potrebno napraviti samo jednu vrstu obroka koju je moguće jesti više puta u danu. I vrlo je jeftina, jer se radi o jeftinoj namirnici. A mnogi koji su koristili ovu dijetu kažu da su postizali odlične rezultate, te smršavili do čak 10 kilograma u tjedan dana.

Recept za juhu od kupusa

U nastavku vam donosimo okvirne količine namirnica koje možete koristiti u svojoj juhi od kupusa. Vjerujemo da imate već neke svoje recepte, koje s ovim prijedlogom možete nadograditi. Ako želite više saznati o ljekovitosti ove namirnice, kliknite na poveznicu kupus. Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 2 paprike
  • 1 glavica poriluka
  • 1 konzerve paradajza
  • 1 struk celera
  • 1 kocka za juhu

Kako se priprema kupus juha

U ovaj recept moguće je dodati i češnjak, luk, mrkvu ili gljive, ali ne u velikim količinama. Bitno je da kupus prevladava. Juhu možete napraviti kao što inače radite juhu, a tu vam nećemo puno sugerirati, jer mnogo je dobrih recepata na našem portalu, ali i na YouTubeu.

Važno: Ako se dogodi da u tjedan dana izgubite više od 10 kilograma, savjet je da odmah prestanete s dijetom jer je to veliki šok za organizam. U tom slučaju savjet je da u manjim intervalima, po 3-4 dana uz isto toliko pauze, koristite ovu dijetu. Sretno!

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...