Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Čaj od rusomače pomaže u liječenju mioma i tumora maternice

Jako dobar prirodni lijek u obliku čaja od rusomače pomaže u liječenju mnogih tegoba, a ovom prilikom se posebno osvrćemo na probleme ženskog dijela publike.

Čaj od rusomače jako dobro regulira menstrualni ciklus, smanjuje i zaustavlja menstrualno krvarenje, jača mišiće i tkiva maternice te ih obnavlja.

Ovaj čaj vraća spuštenu i oslabljenu maternicu u prirodan položaj nakon porođaja kao i spuštenu maternicu kod starijih žena. On pomaže u liječenju mioma i tumora maternice i jajnika, ublažava tegobe klimakterija i menopauze, regulira visoki i niski krvni tlak.

Čaj pripremate tako što žličicu rusomače prelijete s 2.5 dl kipuće vode, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta. Procijedite čaj i pijete ga 2-3 puta na dan. Za ublažavanje PMS-a i menstrualnih tegoba trebate piti 6 dana prije i za vrijeme menstruacije.

Da biste smanjili i zaustavili prejako menstrualno krvarenje, pripremite čaj na sljedeći način: Uzmite dvije velike žlice rusomače i prelijte ih s 2.5 dl kipuće vode, pustite da čaj odstoji 10 minuta i popijte naiskap. Najkasnije u roku od sat vremena ovaj čaj će zaustavit prejako krvarenje. Ovako pripremljen čaj pijte samo drugi i treći dan menstrualnog ciklusa, kada je krvarenje pojačano. Čaj nije baš privlačnog okusa, ali kada je riječ o zdravlju svakako se isplati popiti ga. Dovoljno je popiti jednu šalicu dnevno, a po potrebi može i više.

Važna napomena: Budući da rusomača ne sadržava štetne tvari, može se uzimati dugo bez pauze. Ne smiju je konzumirati trudnice jer izaziva kontrakcije maternice, što može uzrokovati preuranjene trudove.

Malo detalja o ljekovitoj biljci Rusomača (Capsella bursa pastoris). To je biljka koju uklanjamo iz svojih vrtova kao jako raširen korov. Njezine sjemenke pronađene su kod čovjeka iz kamenog doba. Još u srednjem vijeku znalo se da blagotvorno djeluje na ženski reproduktivni sustav te se od tada koristi kao sredstvo za poticanje trudova i olakšavanje porođaja. Indijanci i Kinezi je jedu zbog njezine velike hranjive vrijednosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...