Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Žuti čaj topi masne naslage i normalizira krvni tlak

Jeste li čuli za žuti čaj? Kod nas je još uvijek slabo poznat, no s obzirom na činjenicu kako je dobar za mršavljenjem, vijest o ovom napitku brzo se proširila i do naših područja.

Smatra se da žuti čaj ima više antioksidanata od popularnijeg bijelog i crnog čaja.

Iako je riječ o ljekovitom čaju, prvenstveno je poznat i jako popularan zbog svog djelovanja kojim pomaže u očuvanju vitke linije.

Žuti čaj, iako poseban, usko je povezan sa zelenim čajem jer se radi o istoj biljci. Ovaj čaj, poput zelenog, sadrži kofein pa nemojte pretjerivati u količinama i nemojte ga piti prije spavanja.

Pravim bogatstvom ove biljke smatraju se antioksidanti koji utječu na stanice u našem tijelu tako što usporavaju starenje tih stanica. Antioksidanti iz žutog čaja pomažu u borbi protiv malignih bolesti i sadrže jedan od najjačih antioksidanta EGCG, polifenol epigalokatehin galat. Konkretno taj antikosidans povećava količinu potrebne energije kako bi probava funkcionirala što bolje, a isto tako pomaže metabolizmu i apsorpciji hrane. Istovremeno, EGCG djeluje na oksidaciju masti zbog čega se smanjuju masne zalihe u organizmu.

>> Čuli ste za Matcha čaj?

Žuti čaj, iako dobar za zdravlje, najpoznatiji je kao dobar način za mršavljenje. On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidanta koji se gube daljim rastom biljke. Enzim polifenol epigalokatehin galata (EGCG) stimulira oksidaciju masti, odnosno poboljšava sagorijevanje viška masnog tkiva i povećava potrošnju energije. Neki tvrde da kombinacija žutog čaja s umjerenom ishranom može pomoći pri skidanju i do pet kilograma za mjesec dana.

U normalnim količinama on će dobro djelovati na zdravlje srca i krvnog sistema, normalizira krvni tlak i povećava potrošenu energiju. Svakodnevna konzumacija šalice čaja idealna je za zdravlje. Umiriti će bolove, smiriti živce i pojačati koncentraciju. Također, žuti čaj čuva zdravlje usne šupljine jer sprječava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...