Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Vijesti

Zeleni čaj protiv raka prostate – Odličan prirodni lijek protiv ove teške bolesti

Rezultati istraživanja japanskog Ministarstva zdravlja pokazali su da redovno konzumiranje zelenog čaja zaustavlja razvoj raka prostate.

Znamo svi da je zeleni čaj ljekovit, no svakako je dobro pročitati i znanstvenu potvrdu urađenu na temelju detaljnih istraživanja i promatranja… Kako djeluje zeleni čaj, i zbog čega?

Ovo istraživanje je provedeno tijekom 12 godina na uzorku od 50.000 muškaraca, starosti između 40 i 69 godina, sa čitave teritorije Japana.

Osobe koje piju manje od jedne šalice zelenog čaja dnevno izloženije su opasnosti da obole od raka prostate lokaliziranog van prostatične žlijezde, navodi se u istraživanju. Opasnost od razvoja te vrste raka smanjena je drastično medu muškarcima koji su pili dnevno više od pet šalica zelenog čaja, dok je taj postotak bio skoro dvostruko veći među muškarcima koji su dnevno konzumirali manje od jedne šalice tog čaja. Redovno konzumiranje zelenog čaja nije imalo utjecaja na razvoj raka lokaliziranog u prostatičnoj žlijezdi.

Naučnici koji su sproveli istraživanje došli su do zaključka da supstanca katehin koja se nalazi u zelenom čaju može da neutralizira agense koji potiču razvoj raka prostate u organizmu.

Još jedno istraživanje na tu temu dalo je pozitivne rezultate – Pročitajte u nastavku

Ovo je jako dobra vijest za sve muškarce koji strahuju od raka prostate. Također, i muškarci koji već boluju od raka prostate mogli bi usporiti napredovanje bolesti tako da piju zeleni čaj.

Istraživači iz američkog centra za istraživanje raka ‘Feist-Weiller’ došli su do zanimljivih otkrića. Naime, prema rezultatima nekih istraživanja, muškarci koji redovito konzumiraju ekstrakt zelenog čaja u krvi imaju manje proteina koji pokazuje razvoj raka prostate.

U istraživanju je sudjelovalo 26 muškaraca u dobi od 41 do 72 godine, od kojih su svi imali dijagnosticiran rak prostate i trebali su ići na operaciju.

Nakon što su svakoga dana uzimali četiri kapsule zelenog čaja tijekom razdoblja koje je u prosjeku iznosilo 34,5 dana, istraživači su otkrili da pacijenti imaju znatno manju razinu određenih proteinskih biomarkera.

To upućuje na činjenicu da su nadomjesci pomogli u usporavanju razvoja bolesti.

Otkriće istraživanja objavljeno je u časopisu „Cancer Prevention Research“ i pokazuje jedan drugi mogući koristan učinak zelenog čaja. Zeleni čaj prije se dovodio u vezu sa smanjenjem rizika za bolesti srca.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...