Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Zdrava voda: Destilirana voda

Destilirana voda je zdrava

Svi znamo za jednadžbu voda = život, ali nismo svjesni kakvu vodu svakodnevno unosimo u organizam. Zdrava i čista voda je sve manje dostupna, a upravo bi ona trebala biti tekućina koja čisti naše tijelo od toksina i nečistih tvari.

Stoga nije moguće očistiti tijelo nečistom tekućinom, a većina vode oko nas ima barem nešto toksina. Takva nečista voda, puna bakterija, otpadnih tvari, teških metala i slično, nikako ne može dugoročno biti dobra za ljudski organizam.

Voda iz slavine je također puna tvari koje se ne bi trebale unositi u organizam, a to su pesticidi, klor, fluor, bakar, olovo i drugo. Uklanjanje tih štetnih tvari iz vode najlakše se radi destilacijom.

Destilacija vode kao terapija tekućinom

Mnogobrojni liječnici destiliranu vodu opisuju kao jedinu vodu koja se u tijelo može unositi bez ikakve opasnosti jer ne može uzrokovati oštećenje tkiva. Razlog tome je što u njoj nema neorganskih minerala koje naše tijelo ne uspijeva probaviti.

Jako je bitno znati da takvi minerali, u kombinaciji sa soli i kolesterolom mogu nanijeti veliku štetu malim arterijama i krvnim žilama mozga. Oni utječu na kalcifikaciju žila i njihovo okoštavanje.

Destilirana voda nema takvih tvari u sebi i ona u tijelu ne ostavlja nikakve otpatke. Zbog toga je destilirana voda najidealnija voda za dobro funkcioniranje bubrega. Takvu vodu koriste i svi uređaji koji pomažu u radu bubrega.

Najbolja voda za bubrege

Mnogi znanstvenici tvrde da destilirana voda djeluje kao otapalo u ljudskom tijelu i da pomaže u odstranjivanju zagađivača iz tjelesnih stanica. Na taj način destilirana voda i pročišćava tijelo.

Tvrdoća vode i neorganski minerali u njoj su uzrok mnogih bolesti, osobito bubrega i probavnog trakta. Oni također prolaze i probavni trakt i ulaze u limfni sustav pa ih limfa dalje prenosi po čitavom tijelu, što svakako nije dobro. To se može izbjeći konzumacijom destilirane vode, uz običnu vodu.

Najbolji i najsigurniji način konzumacije vode u vlastitom domaćinstvu je nabava kućnog sustava za pročišćavanje vode. Najbolji je onaj koji destilira vodu, i ujedno je i filtrira čineći je potpuno čistom i zdravom za piće. Tada u vašem životu počinje terapija vodom, jer će destilirana i filtrirana voda koju ćete početi piti pomoći vašem organizmu i organima u njemu da bolje funkcioniraju.

Destilirana voda i starenje

Mnogo se toga tijelu događa tijekom starenja. Stanice se sve sporije i manje kvalitetno obnavljaju; probava ne funkcionira kako bi trebala; tijelo ne uspijeva apsorbirati i iskoristiti dovoljno hranjivih tvari i nutrijenata iz hrane; tijelo sve lošije izbacuje toksine i štetne tvari iz organizma.

Da je destilirana voda jako važna za starije osobe je vrlo lako objasniti. Najveći razlog za to je što su gotovo svi važni organi u tijelu napravljeni od vode (bubrezi, želudac, crijeva,…). Jedan od takvih organa, koji se sastoji većinom od vode, a mnogi ga ne smatraju organom, jest krvotok.

Prirodno pročišćavanje krvi

Najbolja stvar za pročišćavanje krvi je destilirana voda. S obzirom na to da je krvotok zapravo transportni organ, koji prenosi hranjive tvari, kisik i eritrocite, ali i otpadne produkte i CO2, bitno je da konzumiramo upravo destiliranu vodu. Ona se lakše rastvara u krvotoku i hvata za otpadne produkte i štetne tvari koje plutaju krvnim žilama te ih se na taj način tijelo rješava.

Prva posljedica toga je snižavanje krvnog tlaka. Zatim dolazi do raznih poboljšanja kao što su nestanak glavobolja, dobivanje više kisika i nutrijenata ( što je iznimno važno za starije dobne skupine), a sveukupni fizički osjećaj se poboljšava.

Pijenje destilirane vode smanjit će i bolove vezane uz artritis, kolesterol i trigliceride u krvi. Bitno je napomenuti da starije osobe, osim što moraju početi piti destiliranu vodu, moraju smanjiti i konzumaciju žitarica koje potiču artritis.

Ruke voda zdravo

Kako napraviti terapiju destiliranom vodom?

Ne postoje određena pravila za konzumaciju destilirane vode, ali postoje idealne mjere koje bi se trebale doseći, kako bi destilirana voda mogla vršiti dovoljno veliki pritisak na krvotok i unutarnje organe te iz njih izbacivala štetne tvari i otpad.

Bitno je naglasiti da se ne bi smjelo popiti manje od 2 litre destilirane vode svaki dan jer je ta količina dovoljna da pročisti veći dio organizma. Nije bitno kako se uzima, brzo ili polako, jedino je bitno da se pri svakom pijenju popije barem 3 dl vode jer će ta količina napraviti dovoljan pritisak na želudac, bubrege i krvotok da izbaci više štetnih tvari.

Evo i nekoliko savjeta kako napraviti terapiju destiliranom vodom:

1. Nakon buđenja prvo što treba unijeti u organizam su dvije čaše destilirane vode. Tijelo tijekom noći dehidrira pa je potrebno nadoknaditi manjak.

2. Ponovno je konzumirati nakon doručka, između doručka i ručka te netom prije ručka (pola sata prije).

3. Popiti 3 dl vode u periodu između ručka i večere, te netom prije večere (slično kao i za ručak).

4. Popiti vodu nedugo prije spavanja.

5. Dodatna voda se može popiti sat vremena nakon ručka i večere.

Što jesti uz terapiju

Što se tiče jela i pića, izbor ničime nije ograničen. Nakon početka terapije vodom mnogi su ustanovili da su počeli jesti manje i umjerenije nego ranije, što je još jedna prednost konzumacije hrane.

Nekima se dogodilo i da su promijenili ukus u hrani pa su za neka jela izgubili tek, a neka nova su im se počela sviđati.

Konzumacija destilirane vode i smanjenje unosa hrane očitovat će se već u prvih nekoliko dana kroz neke fizičke promjene: koža postaje sjajnija i ljepša, smanjuje se umor i jača koncentracija, te poboljšava vid.

Mršavljenje uz destiliranu vodu

Ova terapija nije namijenjen mršavljenju, ali se događaju promjene i u tjelesnom izgledu. Ne samo da krupniji ljudi mršave, već i mršavi postaju korpulentniji. Razlog tome je što tijelo dobiva sve nutrijente iz hrane, a gubi više štetnih tvari nego inače. Tako tijelo iskorištava sve do maksimuma i stavlja svoj metabolizam u potrebnu ravnotežu.

OPREZ! Kao i kod medicinskih terapija, tako i terapiju vodom ne treba provoditi kontinuirano već periodično jer može narušiti rad gastrointestinalnog trakta, osobito jer je godinama prije konzumirana obična voda. Također je bitno naglasiti da destilirana voda kod nekih osoba može ispirati i neke korisne minerale što nije poželjna reakcija. Zbog toga treba biti umjeren u njenom korištenju i kombinirati je s običnom vodom i drugim pićima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...