Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Voće koje nam pomaže smršavjeti – Odaberite voće koje vam pomaže smršavjeti

Budući da je niskokalorično i prepuno hranjivih tvari, voće se smatra moćnim alatom u bitci s viškom kilograma. U aromama voća možete uživati u bilo koje vrijeme, za doručak, ručak ili večeru. Izdvojit ćemo top 10 vrsta voća koje će vam biti izvrsni pomagači u mršavljenju.

Voće je uvijek dobar izbor za obrok.

Voće je zdravo, to već znamo, ali je manje poznato da su neke voćke posebno dobre osobama koje su na dijeti i žele da izgube suvišne kilograme.

Da bi proveli neku dijetu, važno je ne gladovati, ali se obroci trebaju prilagoditi da budu zdravi i sa manje kalorija. Voće je odličan odabir, i gotovo uvijek vam može pomoći da odradite dijetu do kraja. Bez gladovanja, a opet sa dobrim rezultatima. Pročitajte u nastavku našeg teksta koje voće je dobro za one osobe koje su na dijeti. Nastavite čitati kratki popis zdravih voćki, uz koje smo ukratko napisali na koji način pojedina voćka djeluje.

Avokado – voće koje je uvijek na vrhu po pitanju sagorijevanja masnoća. To je zato što je bogato omega-9 masnim kiselinama. Uz to, pomaže ubrzati proces kojim se masti pretvaraju u energiju, time potiče ubrzani rad metabolizma. Bogat  je i vlaknima.

Jabuke – također odlično voće za uništavanje masnoća. Dobre su za vitkiji izgled jer su bogate vlaknima, a siromašne kalorijama. Sadrže brojne vitamine i minerale.

Kruške – bogate su vlaknima, jedna kruška sadrži 15% preporučene dnevne količine vlakana koje je potrebno unijeti u organizam.

Jagode – potiču proizvodnju hormona koji su zaduženi za mršavljenje. Također, potiče i rad metabolizma. Savršeni su dio mnogih dijeta, prepune su vlakana, vitamina C, kalcija i magnezija. Mogu se konzumirati na razne načine, u voćnim napitcima, desertima…

Grejp – odličan saveznik u borbi s kilogramima. Također je bogat vlaknima te je niskokaloričan. Pola grejpa sadrži svega 37 kalorija, što je vrlo malo. Sastoji se od 90% vode stoga vam daje osjećaj sitosti.

Kivi – odličan izvor za gubitak kilograma. Lako ga je uklopiti u dijetu s vrlo niskom konzumacijom masti.

Limun – bori se protiv osjećaja gladi. Dobar je za metabolizam te je izuzetno bogat vitaminom C.

Banane – niskokalorične, ali bogate vlaknima i kalijem te vitaminom B6. Osnažuju imunitet i sudjeluju u procesu mršavljenja.

Breskve – daju osjećaj sitosti. Bogate su vitaminima i mineralima. Gotovo da nemaju nikakvih masti.

Mango – sadrži nešto više šećera od drugih plodova, ali je odličan za zdravlje ukoliko se konzumira u umjerenim količinama. Bogat je vitaminima i vlaknima koji pomaže da se osjećate sitije te potiče proces gubitka kilograma.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...