Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Svake večeri pred spavanje popijte jabučni ocat!?

Iako sa jabučnim octom ne treba pretjerivati, ako se pije umjereno itekako vam može biti od pomoći.

Saznajte na koji sve način možete iskoristiti jabučni ocat…

Jabučni ocat je dobro poznata ljekovita namirnica, začin i dodatak mnogim drugim sredstvima kojima želimo očistiti tvrdoglave mrlje i druge nečistoće koje nam smetaju.

U nastavku teksta fokus ćemo staviti na ljekovita svojstva jabučnog octa.

Zbog čega je dobro prije večeri piti baš jabučni ocat? Naravno, opet da kažemo, bez pretjerivanja, jer nakon dužeg tretmana ovim lijekom treba raditi pauze da se probavna flora obnovi.

Mnogi su razlozi da se koristi jabučni ocat, a mi ćemo spomenuti neke koji se ipak izdvajaju.

Ako imate neki od dole spomenutih zdravstvenih problema – Jabučni ocat je pravi izbor za vas

Jabučni ocat će odčepiti nos koji je začepljen. Kada jednom probate jabučni ocat, više se nikada nećete vratiti na kapi za nos. Ocat je jako učinkovit, a sve to zahvaljujući bogatom udjelu kalija. Osim toga, jabukov ocat će reducirati količinu sluzi u nosu. Možemo vam samo savjetovat da već sljedeći put, kada budete imali problema sa začepljenim nosom, uzmete par kapi jabukovog octa, pomiješate sa malo vode i tu mješavinu iskoristite za odčepljivanje.

Jabučni ocat će riješiti probleme sa probavom. Svi koji imaju problema sa probavom trebaju pokušati terapiju jabučnim octom. Jednostavno prije obroka uzmite mješavinu od žlice jabučnog octa i jedne žličice meda koje rastopite u čaši hladne vode i popijete.

Jabučni ocat uklanja grlobolju. Pomiješajte četvrtinu šalice jabukovog octa i četvrtinu šalice tople vode. Grgljajte ovom tekućinom pa ispljunite. Ovaj tretman možete raditi i preventivno.

Ako želite da osigurate zdravlje svog srca, nema boljeg načina od korištenja jabučnog octa. Klorogena kiselina, antioksidant koji se nalazi u octu, sprječava sve vrste oksidacija dijelova kolesterola, čime značajno umanjujete rizik od srčanih bolesti. Prije spavanja popijte razblaženi jabučni ocat. Koristite jedno vrijeme pa uradite pauzu od par dana. Naime, ovaj tretman je jako dobar u slučaju povišenog kolesterola. Pitajte ljudi koji su koristili, svi će da potvrde.

Jabučni ocat uklanja akne sa lica i drugih dijelova tijela. Jabučni ocat je idealan prirodni lijek koji ima sposobnost da izbalansira PH vrijednost vaše kože. Zbog svojih osobina ova prirodna namirnica će jako efikasno da očisti lice ili druga mjesta na koži. Bilo da ga pijete sa vodom ili nanosite direktno na lice, za kratko vrijeme primijetit ćete razliku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...