Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljepota

Stvari koje radite, a uništavaju vam kosu – uzrok gubitka kose

Uzrok gubitka kose

Mnogi danas imaju problema s gubitkom kose. Uzrok gubitka kose može biti posljedica lošeg odnosa spram iste, a preventiva se kao takva sama nameće kao idealan suborac da se zaustavi gubitak kose.

Što se uopće smatra gubitkom kose? Ako pitate Akademiju za dermatologiju u Sjedinjenim Američkim Državama, oni će vam reći kako je normalno da dnevno s vaše glave opadne između 50 i 100 dlaka. Sve više od toga jasan je znak gubitka kose.

Mogući uzrok gubitka kose kod žena

  • Feniranje mokre kose
  • Pegle i uvijače za kosu
  • Ekstenzije, pletenice i perike
  • Kriva gumica za kosu

Feniranje i četkanje mokre kose nije dobro

Osim što kosu oštećujemo konstantnim naprezanjem i četkanjem nakon pranja, isto može biti uzrok opadanja kose, pa stoga isto nije preporučljivo raditi. Naravno, ovo je nešto što svatko radi, jer drugačije se teško može održavati kosu čistom i urednom, pa se zbog toga preporučuje korištenje kvalitetnih četki za kosu i pažljivo četkanje kose. Preporučljivo je da kosu prvo osušite uz pomoć ručnika, a da fen koristite tek pri kraju sušenja.

Pegle i uvijače za kosu

Struktura kose može se znatno oštetiti ako konstantno koristite uvijače i pegle za kosu. Naravno da nije nužno odreći se svih pomagala, ali bi se trebalo koristiti što rjeđe, te uređaji koji imaju regulatore topline kojim bi mogli smanjiti vrućinu kojom “ispravljate” kosu. Čuvajte strukturu kose, pa će ona duže i trajati. Alternativa koja je preporučljiva je svakako tretman keratinom.

Ekstenzije, pletenice i perike

Sve što stavite na glavu, u obliku perike ili ekstenzija, može opteretiti vašu kosu i oštetiti ju. Isto vrijedi i za perike, koje u slučajevima dužeg nošenja, kao i ako je ista previše tijesna, mogu uzrokovati oštećenja na kosi. Periku je preporučljivo nositi maksimalno 6 tjedana, jer je predviđeno da kosa slobodno diše.

Kriva gumica uzrok gubitka kose

Mnoge žene vole nositi kosu zavezanu u rep, a za to se koriste razne vrste gumica za kosu. Klasične gumice za kosu nisu preporučljive za svakodnevnu upotrebu, jer čupaju i oštećuju korijen vaše kose. Preporučljivo je koristiti trake za vezanje kose, koje se lakše skidaju i ne čupaju vlasi vaše kose.

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...