Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Proljetne frizure

Proljeće je mnogima najdraže doba godine. Sve se budi, postaje živahno i veselo, a tako i mi postajemo bolje volje! Kako biste ovo proljeće imali još veći osmijeh na licu i probudili se iz takozvanog dosadnog „zimskog sna“, promijenite frizuru i tako budite svježiji, veseliji!

Kakve su frizure idealne za proljeće?

Proljeće traži svježe, jednostavno, mladenački, ali elegantno. Proljeće je razdoblje u kojem ćete napokon moći obući neki lagani kaputić, tanku jaknicu, casual outfit ili neki fancy outfit s lijepim čizmicama.

Ako ste voljni promijeniti boju kose, znajte da sve bakrene boje i platinaste plavuše u ovo razdoblje postaju „in“ jer su svijetle i dinamične te navještaju ljeto! Skratiti kosu na neku osrednju ili kratku dužinu također je dosta popularan korak.

Kratka će vas kosa i dosta pomladiti! Za proljeće su in i mnoge frizure koje su podignute, one vas također čine mlađima!

Što ako nemam dovoljno gustu kosu?

Mnoge se žene, napuštajući kape i trake za kosu koje nose tijekom zime, u ovo razdoblje odluče za ugradnju ekstenzija na češljiće. Takve su ekstenzije najbezbolnije, najpraktičnije, a i najhigijenskije s obzirom na to da im možete lako vaditi.

Ovisno o tome koju duljinu ili volumen želite postići, nađite prikladne ekstenzije i posjetite frizera koji će vam objasniti kako da ih koristite te vam dati neke informacije o tome kako često da ih perete i tretirate.

Ako možete, odlučite se za prirodne ekstenzije od prave kose, a ako to nije moguće, pokušajte naći neku kvalitetnu sintetiku.

Frizure koje će svakoga ovo proljeće oboriti s nogu

  1. Bob

Kratka kosa postaje „in“ čim stigne toplije vrijeme, a bob frizure uvijek su jedan od najpopularnijih zahtjeva u kategoriji. Ako ste dovoljno hrabri da kosu skratite iznad ramena, vjerujte nam, izaći ćete izvan salona mlađe, veselije i dinamičnije.

U proljeće se pak nije dobro odlučiti za šiške jer je to više „jesenski đir“, a sada bi bilo dobro pokazivati rumeno lice. Ostavimo mističnost za jesen!

  1. Uvojci

Prekrasni bakreni ili plavi uvojci, uvojci na bilo kojoj toploj nijansi, izgledaju fantastično u ovo doba godine! S obzirom na to da se sve zeleni, vi ćete biti kontrast i donijeti malo dinamike i promjene u prostor. Ako biste ovo učinili na jesen, poprimili biste jesensku atmosferu, a ovako iskačete i pokazujete svoju hrabrost.

Uvojci čine osobu elegantnom bez previše muke. Dobar figaro može vas spasiti u mnogim situacijama.

  1. Balayage

U proljeće je popularno staviti i balayage, jednu vrstu „pramenova“ koji se prelijevaju kroz prirodne tonove vaše kose. Popularan je zato što će učiniti vašu kosu dinamičnijom i veselijom. Ako ste smeđokosi, razmislite o bakrenim tonovima. Ako ste plavokosi, razmislite o platinastim tonovima.

  1. Neobične boje kose

Za one koji su pravi avanturisti nije problem pobojati kosu u neku „ludu“ boju. Crvena, plava, zelena, ljubičasta… Izbora je napretek! Ipak, za ovu će se dinamičnu opciju odlučiti malo ljudi jer morate imati i neobičan stil odijevanja.

Sigurno je da ćete biti iskričavi sa svojom novom bojom kose, ali morate ju znati i „isfurati“.

Zaključak

Nadamo se da ćete se odvažiti na novu boju kose ili novi stil. Vjerujte nam, promjena može biti jako dobra. Ona će istjerati sve tamne i tmurne zimske dane i pripremiti vas na prekrasno ljeto koje stiže nakon dinamičnog proljeća.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...