Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Proljetne frizure

Proljeće je mnogima najdraže doba godine. Sve se budi, postaje živahno i veselo, a tako i mi postajemo bolje volje! Kako biste ovo proljeće imali još veći osmijeh na licu i probudili se iz takozvanog dosadnog „zimskog sna“, promijenite frizuru i tako budite svježiji, veseliji!

Kakve su frizure idealne za proljeće?

Proljeće traži svježe, jednostavno, mladenački, ali elegantno. Proljeće je razdoblje u kojem ćete napokon moći obući neki lagani kaputić, tanku jaknicu, casual outfit ili neki fancy outfit s lijepim čizmicama.

Ako ste voljni promijeniti boju kose, znajte da sve bakrene boje i platinaste plavuše u ovo razdoblje postaju „in“ jer su svijetle i dinamične te navještaju ljeto! Skratiti kosu na neku osrednju ili kratku dužinu također je dosta popularan korak.

Kratka će vas kosa i dosta pomladiti! Za proljeće su in i mnoge frizure koje su podignute, one vas također čine mlađima!

Što ako nemam dovoljno gustu kosu?

Mnoge se žene, napuštajući kape i trake za kosu koje nose tijekom zime, u ovo razdoblje odluče za ugradnju ekstenzija na češljiće. Takve su ekstenzije najbezbolnije, najpraktičnije, a i najhigijenskije s obzirom na to da im možete lako vaditi.

Ovisno o tome koju duljinu ili volumen želite postići, nađite prikladne ekstenzije i posjetite frizera koji će vam objasniti kako da ih koristite te vam dati neke informacije o tome kako često da ih perete i tretirate.

Ako možete, odlučite se za prirodne ekstenzije od prave kose, a ako to nije moguće, pokušajte naći neku kvalitetnu sintetiku.

Frizure koje će svakoga ovo proljeće oboriti s nogu

  1. Bob

Kratka kosa postaje „in“ čim stigne toplije vrijeme, a bob frizure uvijek su jedan od najpopularnijih zahtjeva u kategoriji. Ako ste dovoljno hrabri da kosu skratite iznad ramena, vjerujte nam, izaći ćete izvan salona mlađe, veselije i dinamičnije.

U proljeće se pak nije dobro odlučiti za šiške jer je to više „jesenski đir“, a sada bi bilo dobro pokazivati rumeno lice. Ostavimo mističnost za jesen!

  1. Uvojci

Prekrasni bakreni ili plavi uvojci, uvojci na bilo kojoj toploj nijansi, izgledaju fantastično u ovo doba godine! S obzirom na to da se sve zeleni, vi ćete biti kontrast i donijeti malo dinamike i promjene u prostor. Ako biste ovo učinili na jesen, poprimili biste jesensku atmosferu, a ovako iskačete i pokazujete svoju hrabrost.

Uvojci čine osobu elegantnom bez previše muke. Dobar figaro može vas spasiti u mnogim situacijama.

  1. Balayage

U proljeće je popularno staviti i balayage, jednu vrstu „pramenova“ koji se prelijevaju kroz prirodne tonove vaše kose. Popularan je zato što će učiniti vašu kosu dinamičnijom i veselijom. Ako ste smeđokosi, razmislite o bakrenim tonovima. Ako ste plavokosi, razmislite o platinastim tonovima.

  1. Neobične boje kose

Za one koji su pravi avanturisti nije problem pobojati kosu u neku „ludu“ boju. Crvena, plava, zelena, ljubičasta… Izbora je napretek! Ipak, za ovu će se dinamičnu opciju odlučiti malo ljudi jer morate imati i neobičan stil odijevanja.

Sigurno je da ćete biti iskričavi sa svojom novom bojom kose, ali morate ju znati i „isfurati“.

Zaključak

Nadamo se da ćete se odvažiti na novu boju kose ili novi stil. Vjerujte nam, promjena može biti jako dobra. Ona će istjerati sve tamne i tmurne zimske dane i pripremiti vas na prekrasno ljeto koje stiže nakon dinamičnog proljeća.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...