Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Recept za pripremu i primjenu soka od cikle – Naučite koristiti ciklu kao prirodni lijek

Sok od cikle je jako zdrav i slovi kao lijek za mnoge probleme. Zbog toga koristimo ovu priliku i predstavljamo vam recept za pripremu ovog ljekovitog soka od cikle.

Ljekovita vrijednost cikle poznata je još iz antičkih vremena.

Upotrebljavala se kao pomoć u liječenju malarije, gripe i reguliranju krvnog tlaka.

Ona je i vrlo važna namirnica u prehrani vegetarijanaca jer sadrži određenu količinu kobalta koji sudjeluje u stvaranju vitamina B12.

Vitamin B12 nalazi se samo u proizvodima životinjskog podrijetla, dok ga u povrću uglavnom nema. Vitamin B12 sudjeluje u stvaranju eritrocita u krvi, a pomanjkanje tog vitamina izaziva pernicioznu anemiju. Upravo zbog toga cikla je jedan od najboljih prirodnih lijekova za liječenje anemije i slabokrvnosti.

>> Prirodni sok od cikle <<

Evo još jednog načina na koji možete iskoristiti ciklu u liječenju.

Priprema ide kako je opisano: Oprati, a zatim četkom dobro očistiti korijen cikle te ga što sitnije naribati. Pustiti da odstoji nekoliko sati i procijediti kroz lanenu krpu ili u sokovniku.

Kako smo već spomenuli, ovako pripremljen sok cikle lijek je za mnoge bolesti.

Sok se može pripraviti i tako da se naribana cikla poprska sokom od limuna i prelije medom te ostavi da sama pusti sok.

Upotreba ovog ljekovitog soka: Kod težih bolesti piti pola litre soka na dan. Pijete ujutro, natašte, u manjim gutljajima 1 dl soka, a ostalo tijekom dana, kod lakših oboljenja tri puta po 1 dl soka na dan. U slučaju preventivnog djelovanja piti 1 dl ujutro u gutljajima, i to tjedan do mjesec dana. Nakon ozdravljenja piti po 2 dl soka cikle na dan, još dva mjeseca.

Napomena: Kuhana cikla nije lijek i ne koristi se u ljekovite svrhe pa ni u raznim dijetama. Sirova cikla lako je probavljiva i izuzetno ljekovita, ali nije ukusna za jelo pa je svi izbjegavaju. Njezina ljekovita vrijednost može se sačuvati ako se u malo vode napola skuha, a potom ispeče.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...