Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Recept: Prirodni sok za detoksikaciju organizma

prirodni sok
Prirodni sok za dobru probavu i detoksikaciju

Ovaj prirodni sok pomoći će očistiti organizam, a usput ukloniti i probavne smetnje koje vas muče. Sok se lako priprema, jako je zdrav, i preporučuje se svakom da ga pije – barem povremeno.

U nastavku ćemo napisati recept za pripremu soka, te objasniti na koji način djeluje i zbog čega je tako dobar.

Recept za sok koji čisti tijelo i vraća u normalu probavne funkcije

Donosimo recept za prirodni i jednostavni sok koji će vam pomoći u detoksikaciji. Pored toga, ovaj sok će dobro djelovati na vašu probavu, i ukloniti probavne smetnje ako ih imate. Blagotvorno će djelovati na zatvor, žgaravicu i druge slične probavne tegobe.

Sastojci:

  • 2 šalice listova kupusa
  • 4 male brokule
  • 2 zelene jabuke
  • 4 lista salate
  • 200 ml hladne vode

Pripremite sok na jednostavan način. Ne treba vam neko posebno znanje ili vještine. Malo dobre volje, za vaše zdravlje.

Priprema: Dodajte sve sastojke u sokovnik, osim vode, pa napravite sok. Na kraju dodajte vodu i vaš prirodni sok za detoksikaciju je spreman.

Prirodni sok za dobru probavu i detoksikaciju

Da objasnimo kako sok djeluje, i zbog čega je tako dobar za probavu i čišćenje organizma

Prvo ćemo spomenuti kupus, koji ima zaista mnogo prehrambenih vlakana koja su ključna za pravilnu probavu. Prehrambena vlakna pomažu ako imate zatvor, a toksine će ukloniti vitamin C i sumpor – odnosno elementi kojima je kupus bogat.

Znamo da i jabuka ima mnogo zdravstvenih prednosti, pa ćemo spomenuti da je bogata vlaknima koja su važna za dobru probavu. Vitamini iz ovog voća također pomažu našem organizmu, a kao bonus na temu ove voćke možemo spomenuti i suvremena istraživanja kojima se dokazalo da redovita konzumacija jabuka osigurava pravilnu probavu i sprječava zatvor, te druge neželjene probavne smetnje.

Brokula ima čitav niz zdravstvenih blagodati, i još je jedna namirnica u ovom soku koja obiluje prirodnim vlaknima. Vlakna iz brokule pomoći će prirodnoj mikroflori u crijevima, što će rezultirati uravnoteženom probavom.

Zelena salata se koristi za liječenje zatvora zbog visokog udjela celuloze, koja pomaže u pravilnoj i redovitoj probavi.

U ovaj sok se mogu dodati med, ili sok od limuna, jer oni isto tako dobro djeluju na probavu. Ako patite od zatvora ovaj napitak je vrlo učinkovit i definitivno će vrlo brzo riješiti vaš problem. Svakako isprobajte, čak i ako nemate spomenutih problema – jer sok neće škoditi.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...