Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Putovanja

Kako putovanje autobusom učiniti savršenom alternativom zračnim linijama?

Putovanje autobusom alternativa zracnim linijama bus

U posljednjih nekoliko godina došlo je do značajnog porasta broja ljudi koji se odlučuju na putovanje autobusom. Za neke je to zato što žele uštedjeti na novcu, dok je za druge način prijevoza koji nudi priliku da vide više od svoje destinacije dok putuju.

Uobičajena je zabluda da je putovanje autobusom manje prikladna opcija od letenja. Zapravo, autobusne linije pružaju iste usluge kao i zračne tvrtke, a ponekad čak i bolje.

Putovanje autobusom ima svoje prednosti

Neovisno o tome koji je vaš razlog za odabir putovanja autobusom umjesto zračnog ili željezničkog putovanja, postoji mnogo drugih razmatranja koje ćete morati uzeti u obzir kako ne biste požalili svoju odluku.

Koliko god ima pozitivnih strana, toliko ima i negativnih, a to se osobito odnosi na udobnost. Duga putovanja autobusom mogu postati nepodnošljiva, zato vam donosimo savjete kako putovati Europom, a izdržati tako velike udaljenosti.

Pripremite udobnu odjeću

Jedan od najboljih savjeta za putovanje autobusom je komotna i topla odjeća. Zaboravite na sve što će vam otežavati dugu vožnju i opremite se s korisnim stvarima. Važno je slojevito oblačenje kako bi mogli skinuti višak ili obući nešto toplije ako pretjeraju s klimom i ventilacijom. 

Putujte noću

Za duga putovanja autobusom i daleke destinacije, preporučljivo je odabrati noćno putovanje. Lakše ćete prebroditi duge kilometre ako ih prespavate, a i nećete se toliko opterećivati neudobnošću. Ponesite jastuk za napuhavanje i odmorite vrat do željene destinacije. To je i poznati trik za uštedu, jer nećete morati trošiti novac za smještaj.

Opskrbite se zabavnim stvarima

Bez obzira koje doba dana ili noći odaberete, vrijeme koje ste budni morate nekako ispuniti. Ako nemate sugovornika s kojim možete razgovarati tijekom putovanja, opskrbite se filmovima, glazbom i video igricama.

U nekom trenutku u autobusu može postati poprilično glasno, osobito ako su djeca u vozilu, zato nikako ne zaboravite ponijeti slušalice i vanjsku bateriju, kako vam se tablet ili mobitel ne bi u potpunosti ispraznili.

Ako tijekom putovanja volite čitati, ne zaboravite ponijeti neki časopis ili knjigu koja će vam skratiti vrijeme tijekom putovanja.

Ponesite dovoljno hrane i pića

Iako tijekom dugih putovanja autobusom obično možete računati na nekoliko stajanja na benzinskim postajama i odmaralištima, možda ćete taman biti u dubokom snu i propustiti neko stajanje.

Osim toga, tamo uvijek vladaju velike gužve i cijene su previsoke. Ako vam se čini da ste na putovanju gladniji nego kod kuće, pakiranje grickalica će vam pomoći da održite energiju tijekom putovanja.

Najbolje je da napravite dobre pripreme i kupite sve na vrijeme, a na put krenete s domaćim sendvičima i grickalicama koje volite. Za piće odaberite vodu koja će vas hidratizirati i izbjegavajte guste ili gazirane sokove koji vam mogu stvarati poteškoće tijekom putovanja.

Pripremite osnovne higijenske potrepštine

Bez osnovnih higijenskih proizvoda i male toaletne torbice nikako ne krećite na putovanje. Osim što će vam olakšati putovanje, pomoći će vam da održite higijenu ruku dok ste u vožnji i nakon spavanja ili slušanja glazbe posežete za hranom. Spakiraje hidratantnu kremu i labelo kako se koža ne bi isušila od klime, vlažne maramica, papirnate maramice i sve potrepštine koje će vam pomoći u autobusu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...