Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Lifestyle

Kako pronaći jeftine letove – donosimo šest osnovnih pravila

Kako pronaći jeftine letove

Pronalaženje jeftinih letova prvi je korak za početak planiranja savršenog putovanja. A svi se odmah zapitaju – kako pronaći jeftine letove? Svi istinski zaljubljenici u putovanja znaju da je rezervacija leta za željenu destinaciju jedan od najboljih osjećaja na svijetu, a posebno kada se ulovi dobra cijena.

S godinama, nauče se i neki vrlo važni koraci kako bi ulovili jeftinije aviokarte. Jedna od najboljih web stranica za pretragu je Skyscanner, a donosimo vam najbolje savjete kako koristiti Skyscanner kao profesionalac.

Pretražujte anonimno – izbjegnite rast cijene aviokarte

Sve web stranice koriste kolačiće koji spremaju podatke o vašoj posjeti. Zato uvijek vidite oglase o proizvodima ili uslugama koje ste prethodno tražili. Navigator također ima memoriju s vašim planovima putovanja.

Zato, ako tražite isti let nekoliko puta znači da postoji veći interes i cijena će početi rasti. Da biste to izbjegli, preporučujemo otvaranje novog anonimnog prozora putem VPN-a za traženje jeftinih letova na Skyscanneru, bez pokazivanja svojih prethodnih pretraživanja.

Rezervirajte kartu na vrijeme – što prije, to jeftinije

Putovati instinktivno je divno, no onda svakako računajte da će vas let skuplje koštati. Zlatno pravilo je: što ranija rezervacija, to je let daleko jeftiniji. Ako čekate kupnju u zadnji čas, sigurno ćete na kraju platiti više novca za svoju avionsku kartu.

Najbolje vrijeme za rezerviranje jeftinih letova je oko tri mjeseca prije polijetanja. Vjerojatno vam to zvuči jako dugačak period, posebno u nepredvidivo doba pandemije koronavirusa. No, testirajte sustav i vidjet ćete koliko se puno može uštedjeti.

Za rezervaciju letova je važan i dan u tjednu

Različite studije koje su istraživale cijene letova i njihov rast pokazale su da srijedom cijene rastu oko pet posto. Ako se dosađujete na radnom mjestu i počnete tražiti novu destinaciju za putovanja, cijene bi vas itekako mogle iznenaditi.

Uobičajeno je da tijekom radnog tjedna ljudi više žude za odmorom i dolaze u iskušenje za rezervaciju karata što uzrokuje porast cijena. Nedjelja se pokazala kao najjeftiniji dan, pa svakako to imajte na umu kad drugi put odlučite kupiti avionsku kartu.

Avion Putovanja Jeftini Letovi

Postavite notifikaciju za obavijest o cijenama

Na stranici s rezultatima pretraživanja letova možete kliknuti na gumb “Primi obavijesti o cijenama”. Stranica će vam automatski poslati e-poruku kada cijene za odabranu rutu i datume porastu ili padnu.

Notifikacija o cijenama učinit će vaš život puno lakšim. Naravno, upisivanjem svoje email adrese doći ćete u njihovu bazu, te će vas u budućnosti informirati o stvarima koje vas ne zanimaju, ali se onda odjavite s newslettera.

Nemojte birati točan datum

Fleksibilnost je ključna kada je u pitanju pronalaženje jeftinih letova. Odlazak dan ranije ili kasnije može vam uštedjeti dobar iznos novaca koje kasnije možete potrošiti upravo na odabranom odredištu.

Da biste mudro odabrali svoje specifične datume putovanja, prilikom pretraživanja odaberite “Cijeli mjesec”. Ovo će vam pokazati vrlo vizualan prikaz kalendar ili grafikon s cijenom za svaki dan u mjesecu.

Ovisno o tome kada odaberete odlazak na putovanje, cijena povratka također varira. Isprobajte razne kombinacije kako biste pronašli pravu kombinaciju za sebe i svoje suputnike.

Ne ograničavajte se na jednu zračnu luku

Postoje gradovi koji imaju različite zračne luke, stoga je uvijek preporučljivo odabrati grad, a ne određenu zračnu luku. U slučaju New Yorka, ako samo odaberete zračnu luku JFK, možda ćete propustiti mnogo dobrih ponuda za letova samo nekoliko milja dalje u zračnoj luci Newark.

Ispod okvira ishodišta i odredišta također možete označiti “Dodaj obližnje zračne luke“. Razlika u cijeni leta može se isplatiti da se to malo “žrtvuje” i putuje dalje. Čak i ako putujete u relativno malu zemlju, možete staviti naziv zemlje kao odredište kako biste provjerili postoji li velika razlika u cijeni između različitih zračnih luka.

Evo kako pronaći jeftine letove

I to su šest zlatnih pravila koje će vam smanjiti troškove putovanja. Bez obzira je li riječ o poslovnom ili privatnom putovanju, osjećaj kada platite isti put nekoliko puta manje od putnika koji sjedi pored vas je neprocjenjiv.

Konačno, ove upute kako pronaći jeftine letove uvijek ćete moći naći na našoj stranici. Memorirajte ovu stranicu u vaš pretraživač (browser) i podsjetite se svaki puta kada tražite jeftine aviokarte. Konačno, nakon što ovaj proces odradite nekoliko puta, pronalazak jeftinih letova postat će rutina. Sretan put i ugodan let!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...