Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni napitak za prijeko potrebnu energiju

Kada tražimo recepte za ukusna i zdrava jela i pića, obično gledamo napitke od svježeg voća, uz određene dodatke koji daju energiju.

Ako osjećate slabost tijela, negativne učinke toksina u organizmu svakako sebi pripremajte napitke koji će vam pomoći da se pročistite.

Vrijeme obilja, ovaj ljetni period kada idemo prema jeseni je najbolji za kombiniranje raznih voćnih i povrtnih okusa. Iskoristite bogatu ponudu na tržnicama i uživajte u zdravim namirnicama najbolje što možete.

Šareni plodovi ispunjeni blagotvornim sokovima, vlaknima i obiljem vitamina sada su lako dostupni i na vama je da se trgnete i krenete sa zdravom prehranom. Nemojte tražiti izgovore za lošu prehranu i pravdati slabost koju osjećate nezdravom okolinom u kojoj živite. Ta tvrdnja svakako stoji, ali imate izbora – hraniti se zdravo.

Ako ste u žurbi, a htjeli biste svoje tijelo napuniti energijom predlažemo vam povrtnu vitaminsku bombu.

Nakon zimskog perioda obilježenog nešto težim i kaloričnijim obrocima i izbjegavanjem fizičkih aktivnosti i boravka u prirodi zbog preniskih temperatura, možemo se osjećati pomalo tromo i bez energije.

U buđenju iz zimskog sna pomoći će vam i proljetni napitak od povrća nakrcan željezom i vitaminima A, C i B kompleksa koji pomaže da napuniti našu energetsku bateriju do maksimuma. Iako se detoksikacija preporučuje u proljeće, radi što boljeg osjećaja njezinog efekta, čišćenje organizma uz pomoć voća i povrća možete uraditi u bilo koje doba godine, ako su vam dostupni svježi, prirodni plodovi.

>> Liječenje pomoću prirodnih sokova

Sastojci za energetski proljetni napitak su: 1 mrkva, 1 oguljeni krastavac, 1 crvena paprika, 1 rajčica, 10 dkg špinata, 1 stabljika celera, pola češnja češnjaka i sok pola limuna.

Postupak pripreme je jako jednostavan: Sve sastojke ubacite u blender, izmiješajte i po želji ubacite kockice leda. Uživajte u ovom prirodnom napitku koji vraća energiju.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...