Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Prirodni lijekovi za zdravlje srca i krvnih sudova – Ljekovite biljke su od pomoći

Što snižava a što podiže krvni tlak, što pročišćava krv i krvne sudove, koje biljke reguliraju razinu dobrog i lošeg kolesterola, koje biljke jačaju srce?

Bolesti srca i krvnih žila najčešći su uzrok smrti u Hrvatskoj, a među njima, na prvom je mjestu ishemijska bolest srca.

Prema statističkim podacima svaki drugi građanin Hrvatske umire zbog bolesti srca i krvnih žila.

Uz ishemijsku bolest srca, među 10 vodećih uzroka smrti u Hrvatskoj su još cerebrovaskularne bolesti te zatajenje srca. Neki od najvažnijih rizičnih čimbenika za razvoj bolesti srca su pušenje, povišene masnoće u krvi, hipertenzija, dijabetes te nedovoljna fizička aktivnost.

Među najznačajnijim “prijetnjama” zdravlju kardiovaskularnog sustava u organizmu je kolesterol.

Pročitajte u nastavku koje biljke su dobre za očuvanje zdravlja srca i krvožilnog sustava.

Glog je dobar za srce – Vjeruje se da je glog jedan od najvrjednijih i najdjelotvornijih prirodnih lijekova za srce. Glog jača i regulira optimalan rad srca. Pored toga, glog se od davnina upotrebljava kao prirodni lijek za regulaciju krvnog tlaka, jer ne samo da može sniziti povišeni krvni tlak, nego i podići nizak u slučajevima oslabljenog srčanog mišića. Dobar je u liječenju oštećenog srčanog mišića u starosti, kod upale srčanog mišića, blagotvorno djeluje u liječenju slabe protočnosti krvnih sudova i angine pektoris.

Matičnjak – Štiti i jača srce te pročišćava krv.

Imela – Stručno pripremljena u malim potencijama, najdragocjeniji je regulator krvnog tlaka, rada srca, cirkulacije, metabolizma, hormonalnih poremećaja i drugim riječima svih procesa u organizmu. Imela je prirodni lijek protiv glavobolje, vrtoglavice, grčeva, tjeskobe, srčanih smetnji, napada angine pektoris, arterioskleroze, zamora, straha, gubitka volje i slično. Čisti krv i pomaže kod šumova u ušima.

Jaglika – Umiruje srce.

Peršin – Ova dobro poznata začinska biljka jača muskulaturu srca. Peršin je bogat vitaminom C, koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara i arterioskleroze.

Ječam – Snižava razinu kolesterola u krvi pa samim tim preventivno djeluje kod kardiovaskularnih oboljenja.

Sjemenke lana – Sjemenke lana reguliraju razinu lošeg kolesterola što je značajno za prevenciju oboljenja srca i krvnih sudova.

Orasi – Reguliraju odnos dobrog i lošeg kolesterola i tako sprječavaju nastanak tromba u krvnim sudovima.

Badem – Jezgre badema su posebno dobre za srce jer su bogate vitaminom E, zdravim masnoćama, monosaharidima i polisaharidima. Badem kao antioksidant snažno djeluje u prevenciji arterioskleroze.

Jabuka – Sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i podiže nizak krvni tlak.

Bijeli luk – Češnjak ili bijeli luk je efikasan i moćan prirodni lijek za snižavanje visokog krvnog tlaka.

Maslinovo ulje, losos, zobene pahuljice, avokado i mahunarke također imaju blagotvorno djelovanje na srce i krvne sudove, piše Prirodni lijek.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...