Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Prirodni lijekovi za zdravlje srca i krvnih sudova – Ljekovite biljke su od pomoći

Što snižava a što podiže krvni tlak, što pročišćava krv i krvne sudove, koje biljke reguliraju razinu dobrog i lošeg kolesterola, koje biljke jačaju srce?

Bolesti srca i krvnih žila najčešći su uzrok smrti u Hrvatskoj, a među njima, na prvom je mjestu ishemijska bolest srca.

Prema statističkim podacima svaki drugi građanin Hrvatske umire zbog bolesti srca i krvnih žila.

Uz ishemijsku bolest srca, među 10 vodećih uzroka smrti u Hrvatskoj su još cerebrovaskularne bolesti te zatajenje srca. Neki od najvažnijih rizičnih čimbenika za razvoj bolesti srca su pušenje, povišene masnoće u krvi, hipertenzija, dijabetes te nedovoljna fizička aktivnost.

Među najznačajnijim “prijetnjama” zdravlju kardiovaskularnog sustava u organizmu je kolesterol.

Pročitajte u nastavku koje biljke su dobre za očuvanje zdravlja srca i krvožilnog sustava.

Glog je dobar za srce – Vjeruje se da je glog jedan od najvrjednijih i najdjelotvornijih prirodnih lijekova za srce. Glog jača i regulira optimalan rad srca. Pored toga, glog se od davnina upotrebljava kao prirodni lijek za regulaciju krvnog tlaka, jer ne samo da može sniziti povišeni krvni tlak, nego i podići nizak u slučajevima oslabljenog srčanog mišića. Dobar je u liječenju oštećenog srčanog mišića u starosti, kod upale srčanog mišića, blagotvorno djeluje u liječenju slabe protočnosti krvnih sudova i angine pektoris.

Matičnjak – Štiti i jača srce te pročišćava krv.

Imela – Stručno pripremljena u malim potencijama, najdragocjeniji je regulator krvnog tlaka, rada srca, cirkulacije, metabolizma, hormonalnih poremećaja i drugim riječima svih procesa u organizmu. Imela je prirodni lijek protiv glavobolje, vrtoglavice, grčeva, tjeskobe, srčanih smetnji, napada angine pektoris, arterioskleroze, zamora, straha, gubitka volje i slično. Čisti krv i pomaže kod šumova u ušima.

Jaglika – Umiruje srce.

Peršin – Ova dobro poznata začinska biljka jača muskulaturu srca. Peršin je bogat vitaminom C, koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara i arterioskleroze.

Ječam – Snižava razinu kolesterola u krvi pa samim tim preventivno djeluje kod kardiovaskularnih oboljenja.

Sjemenke lana – Sjemenke lana reguliraju razinu lošeg kolesterola što je značajno za prevenciju oboljenja srca i krvnih sudova.

Orasi – Reguliraju odnos dobrog i lošeg kolesterola i tako sprječavaju nastanak tromba u krvnim sudovima.

Badem – Jezgre badema su posebno dobre za srce jer su bogate vitaminom E, zdravim masnoćama, monosaharidima i polisaharidima. Badem kao antioksidant snažno djeluje u prevenciji arterioskleroze.

Jabuka – Sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i podiže nizak krvni tlak.

Bijeli luk – Češnjak ili bijeli luk je efikasan i moćan prirodni lijek za snižavanje visokog krvnog tlaka.

Maslinovo ulje, losos, zobene pahuljice, avokado i mahunarke također imaju blagotvorno djelovanje na srce i krvne sudove, piše Prirodni lijek.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...