Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Poseban ljekoviti napitak od aloje – Priprema ljekovitog napitka od aloe vere

Recept ljekovitog pripravka od aloje (aloe arborescens). Aloe vera je jako ljekovit kaktus od kojeg se najčešće koristi sok iz njegovih mesnatih listova.

Priprema lijeka ide kako je opisano u koracima ispod.

Za pripremu ovog prirodnog lijeka od aloe vere slijedite recept: 35 dag (manje ne smije biti, ali ako bude 5-10 dag više, ne smeta) kaktusa aloje svježeg u listu samljeti na stroj za mljevenje mesa.

Biljka ne smije biti mlađa od jedne i pol godine i ne smije se zalijevati 5 dana prije pripreme lijeka.

Pored gore spomenutog trebati će vam i 35 dag meda u saću, 2 žlice livadnog meda, 20 dag Franckove cikorije, 2 dl 75%-tnog alkohola i 1 l čistog prirodnog crnog vina.

Sve se ovo promiješa i stavi u čistu staklenu posudu, koja se najlonom prekrije i dobro zaveže, te stavi na tamno mjesto bez pomicanja, 6-10 dana. Nakon toga smjesu valja procijediti i spremiti u čiste boce.

Upotreba prirodnog lijeka od aloje

Dnevno piti 2 puta po 0,3 dl (mala rakijska čašica) i to jednu natašte ujutro, a jednu navečer poslije završenog jela i pića, neposredno prije spavanja.

Tijekom prve godine kura se primjenjuje ovako:

1. Pripravak se uzima 3 mjeseca, pa se pauzira 2 mjeseca (I. period — 5 mjeseci)

2. Nakon toga pripravak se uzima 2 mjeseca, pa se opet pauzira 2 mjeseca (II. period – 4 mjeseca)

3. Zatim lijek se uzima samo 1 mjesec s tim da se pije samo jedna čašica dnevno.

Za vrijeme uzimanja pripravka strogo je zabranjeno uzimanje drugih lijekova i svih vrsta tableta.

Ovim lijekom od aloe vere liječe se dole spomenute bolesti

Bolesti želuca, trajne glavobolje, bolesti srca, astma, kostobolja, upala krvnih žila, povišeni tlak, liječi i obnavlja krv, koagulaciju krvi, TBC pluća, čir na želucu, ostale unutarnje upalne procese, gripu, anginu, zastarjela oboljenja koja traju godinama, te ženske bolesti. Poznati su bolesnici potpuno izliječeni od tumora, pa čak i zloćudnih.

Daljnja upotreba spomenute kure tim pripravkom od godine dana, obvezno se mora ponoviti i drugu godinu. Po završetku prve godine obavezna je pauza od jedne godine, ako se čitava kura želi ponoviti. U ponovljenoj kuri pripravak je dovoljno uzimati samo jednom u 3 mjeseca tijekom čitave godine (u trećoj godini).

Ovaj je pripravak provjeren kod više bolesnika u liječenju spomenutih bolesti i dao je izvanredne rezultate.

Posebna napomena: Usprkos mnogobrojnim pozitivnim iskustvima ljudi koji su taj preparat koristili, dužni smo kao autor i izdavač članka dati upozorenje, da prije uporabe toga preparata, svakako zatražite mišljenje iskusnog liječnika – fitoterapeuta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...