Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Osjećate bolove u dojkama i strah vas je ciste?

kako liječiti ciste u dojkama
Foto: Pixabay / Pregled dojki

Ako vas zanima dali bol u dojci može biti znak za cistu, pročitajte članak. Napisat ćemo kako liječiti ciste u dojkama, kako prepoznati ciste i što poduzeti.

Cistice i fibroadenom svojim rastom mogu dosta često dovesti do bola i probadanja u dojkama.

Točnije rečeno, simptomi cisti u dojkama i jesu bol i probadanje. Da bi se riješili ciste tu vam mogu pomoći prirodni lijekovi, odnosno prirodne terapije čajevima i kapima na bazi nevena, imele i bazge. Kako izliječiti ciste pomoću fitoterapije objasnila je dr. Ksenija Krajina Pokupec i naglasila da se u imunološke i protutumorske biljke trebaju ukomponirati i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom.

Mnoge tegobe vezane za grudi tek su iritantan uvod u mjesečnicu. Ponekad, međutim, izazivaju pretjeranu osjetljivost, nastanak kvržica i bol, a katkad uopće nisu vezane za tvoj mjesečni ciklus.

Iako najčešće promjene imaju jednostavno objašnjenje, trebate ih redovito pratiti te ići na pregled dojki.

Još malo o cistama

Hormonske oscilacijeCiste su najčešći uzrok kvržica i bolova u grudima u žena između 30 i 50 godina. Potpuno su benigne, a simptomi, koji se pogoršavaju prije mjesečnice, uključuju natekle i bolne grudi te jednu ili više kvržica. Smatra se da su fibrocistične promjene u grudima povezane s mjesečnim oscilacijama hormonske razine u tijelu. Svaki se mjesec tijelo sprema za moguću trudnoću i grudi se spremaju za stvaranje mlijeka. Bolest vjerojatno nastaje zbog takve reakcije grudi na hormonske podražaje tijekom ciklusa. Ako su i druge žene u vašoj obitelji bolovale od fibrocistične bolesti dojke, postoji velika mogućnost da ćete ih i vi imati.

Kako liječiti ciste u dojkama?

Ukoliko imate ciste i želite ih se riješiti, preporučujemo vam neke prirodne lijekove. Izdvojit ćemo one za koje se zna da jako dobro djeluju. Koji su to prirodni, odnosno biljni pripravci koji djeluju u liječenju cista? Fitoterapeutkinja dr. med. Ksenija Krajina Pokupec kaže kako pacijentice obično umiri kad im kaže da je dobro što ih dojke bole jer, napominje, ciste i fibroadenom svojim rastom i širenjem stvaraju bol i probadanje dok, s druge strane, karcinom obično ne boli.

Što se tiče cista na dojkama i fibrocistične mastopatije te eventualno postojećeg fibroadenoma dojke, a to su dobroćudni tumori, na njih treba djelovati imunološkim i protutumorskim biljkama te ukomponirati u čaj i kapi i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom. Ljekoviti čaj i kapi su na bazi nevena, imele, bazge, valerijene, zlatnice, vrkute koja je ujedno i preventiva karcinomu prema nekim istraživanjima, te kora vrbe.

Kremom je potrebno namazati obje dojke svaki dan, ujutro i navečer. Dalje, objašnjava Ksenija Krajina Pokupec, koristite sljedeće biljke. Neven, geranium, majoran i shea maslac su neki od sastojaka kreme koja dakle nije mast te se može prati i neće umastiti odjeću niti posteljinu. Osim toga, kroz kremu koža i diše jer pore nisu zatvorene mastima i uljima.

Također, postoji dobar prirodni lijek protiv cisti koji je na bazi aloe vere pa vam predlažemo da pročitate članak – Prirodni lijekovi protiv cista od aloe vere.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...