Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Osjećate bolove u dojkama i strah vas je ciste?

kako liječiti ciste u dojkama
Foto: Pixabay / Pregled dojki

Ako vas zanima dali bol u dojci može biti znak za cistu, pročitajte članak. Napisat ćemo kako liječiti ciste u dojkama, kako prepoznati ciste i što poduzeti.

Cistice i fibroadenom svojim rastom mogu dosta često dovesti do bola i probadanja u dojkama.

Točnije rečeno, simptomi cisti u dojkama i jesu bol i probadanje. Da bi se riješili ciste tu vam mogu pomoći prirodni lijekovi, odnosno prirodne terapije čajevima i kapima na bazi nevena, imele i bazge. Kako izliječiti ciste pomoću fitoterapije objasnila je dr. Ksenija Krajina Pokupec i naglasila da se u imunološke i protutumorske biljke trebaju ukomponirati i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom.

Mnoge tegobe vezane za grudi tek su iritantan uvod u mjesečnicu. Ponekad, međutim, izazivaju pretjeranu osjetljivost, nastanak kvržica i bol, a katkad uopće nisu vezane za tvoj mjesečni ciklus.

Iako najčešće promjene imaju jednostavno objašnjenje, trebate ih redovito pratiti te ići na pregled dojki.

Još malo o cistama

Hormonske oscilacijeCiste su najčešći uzrok kvržica i bolova u grudima u žena između 30 i 50 godina. Potpuno su benigne, a simptomi, koji se pogoršavaju prije mjesečnice, uključuju natekle i bolne grudi te jednu ili više kvržica. Smatra se da su fibrocistične promjene u grudima povezane s mjesečnim oscilacijama hormonske razine u tijelu. Svaki se mjesec tijelo sprema za moguću trudnoću i grudi se spremaju za stvaranje mlijeka. Bolest vjerojatno nastaje zbog takve reakcije grudi na hormonske podražaje tijekom ciklusa. Ako su i druge žene u vašoj obitelji bolovale od fibrocistične bolesti dojke, postoji velika mogućnost da ćete ih i vi imati.

Kako liječiti ciste u dojkama?

Ukoliko imate ciste i želite ih se riješiti, preporučujemo vam neke prirodne lijekove. Izdvojit ćemo one za koje se zna da jako dobro djeluju. Koji su to prirodni, odnosno biljni pripravci koji djeluju u liječenju cista? Fitoterapeutkinja dr. med. Ksenija Krajina Pokupec kaže kako pacijentice obično umiri kad im kaže da je dobro što ih dojke bole jer, napominje, ciste i fibroadenom svojim rastom i širenjem stvaraju bol i probadanje dok, s druge strane, karcinom obično ne boli.

Što se tiče cista na dojkama i fibrocistične mastopatije te eventualno postojećeg fibroadenoma dojke, a to su dobroćudni tumori, na njih treba djelovati imunološkim i protutumorskim biljkama te ukomponirati u čaj i kapi i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom. Ljekoviti čaj i kapi su na bazi nevena, imele, bazge, valerijene, zlatnice, vrkute koja je ujedno i preventiva karcinomu prema nekim istraživanjima, te kora vrbe.

Kremom je potrebno namazati obje dojke svaki dan, ujutro i navečer. Dalje, objašnjava Ksenija Krajina Pokupec, koristite sljedeće biljke. Neven, geranium, majoran i shea maslac su neki od sastojaka kreme koja dakle nije mast te se može prati i neće umastiti odjeću niti posteljinu. Osim toga, kroz kremu koža i diše jer pore nisu zatvorene mastima i uljima.

Također, postoji dobar prirodni lijek protiv cisti koji je na bazi aloe vere pa vam predlažemo da pročitate članak – Prirodni lijekovi protiv cista od aloe vere.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...