Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Kako liječiti

Prirodni lijekovi protiv cista od aloe vere

Čest problem sa kojim se susreću mnogi su ciste, pa je stoga i potraga za prirodnim lijekovima protiv cisti dosta česta.

Prirodni lijek za ciste.

Mnogi od nas traže pomoć u vidu prirodnih lijekova koji mogu liječiti ciste.

Naime, ciste se javljaju na različitim dijelovima tijela, a dosta su češća pojava kod žena nego kod muškaraca. Medicinske metode liječenja i uklanjanja cisti često su invazivne i bolne ali što je dodatni problem, često dolazi do ponovne pojava cisti i nakon medicinskog tretmana.

Baš iz tog razloga smo odlučili podijeliti sa vama narodni lijek protiv cisti koji nije teško napraviti, niti koristiti.

Glavni sastojak ovog prirodnog lijeka je kaktus aloe vera.

Evo recepta i uputa za pripremu lijeka

Trebati će vam pola litre medicinskog alkohola (špirita, neovisno koji je postotak), pola kilograma domaćeg meda, 0.75 litara crnog što kvalitetnijeg domaćeg vina, pola kilograma kave od cikorije te 150 grama listova kaktusa aloe vere bez bodlji. Trebate paziti da biljku ne zalijevate barem 7 dana prije nego uberete listove.

Listove aloe očistite od bodljica te ih sameljete u mašini za meso ili u blenderu. U to dodate i ostale sastojke te sve dobro izmiješajte. Za ovu količinu trebati će vam veća staklenka, po mogućnosti od najmanje 3 litre da bi svi sastojci stali. Staklenku zatvorite i ostavite na nekom tamnom i hladnijem mjesto da odstoji  14 dana. Nakon što je smjesa odstajala, procijedite ju kroz gazu i pretočite ju u staklene boce. Dobiveni lijek, odnosno tekućinu pijete sat do dva prije obroka tri puta na dan po jednu jušnu žlicu. Bitno je da želudac bude prazan prije i nakon korištenja lijeka kako se ne bih miješao sa hranom. Prije nego potrošite prvu smjesu, napravite si još jednu dozu te ju potrošite istim tempom.

Po svjedočenjima brojnih ljudi koji su probali napitak većina cisti nestaje, posebno one manje u grudima, ili one oko bubrega i ženskih organa. Kako smo već napisali, obično su za liječenje dovoljne dvije doze lijeka.

Lijek se može koristiti i preventivno, a ova kombinacija dobro djeluje na poboljšanje zdravlja općenito, pa svakako možete oprobati i sami sebi pripremiti ovaj stari narodni lijek. Lijek mogu koristiti i djeca, no u tom slučaju se koriste manje doze, prilagođene njihovom uzrastu, točnije težini.

Mjera koju smo prvo spomenuli, od dvije pune jušne žlice se odnosi na odraslu osobu koja teži između 60 i 70 kg. Za dijete od 35 kilograma, se koristi mjera od jedne polovice jušne žlice lijeka, tri puta na dan, i tako se smanjuje ovisno o težini osobe.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...