Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Neki prirodni lijekovi koji će ukloniti bradavice sa tijela

Na pitanje kako izliječiti bradavice prirodnim putem donosimo par odgovora, odnosno provjerenih metoda za uklanjanje bradavica sa tijela.

Prvo ćemo vam predstaviti prirodni lijek od bjelanjka koji je kod mnogih uklonio bradavice.

Naime, bjelanjak je odličan prirodni lijek koji će pomoći da se bradavice na koži sasuše i otpadnu. Da bi postigli što bolji efekt u liječenju ovom metodom predlažemo vam da više puta tijekom dana bradavicu namažete bjelancetom od jajeta. Nije loše i zaštititi oboljelo mjesto ukoliko je izloženo dodirima da se bjelance ne bi brzo skidalo. Ovaj postupak ponavljajte sve dok se bradavica potpuno ne osuši i sama otpadne. Vrijeme koje je potrebno da bi bradavica otpala ovisi od veličine i mjesta na kojem se bradavica nalazi. Jedno jaje može koristiti više vremena samo ga treba zaštititi od utjecaja zraka da ne bi izgubilo vlagu. Najbolje je bjelanjak prekriti plastičnom vrećicom.

Morska voda je još jedan lijek iz prirode koji će ukloniti bradavicu. Morska voda je možda i najbolji prirodni lijek protiv bradavica. Također, morska voda će uspješno izliječiti i mnoga druga kožna oboljenja kao što je zarastanje rana i slično. Sol, jod i drugi minerali koji se nalaze u morskoj vodi će doslovno isušiti te neprijatne izrasline na našem tijelu. Da bi se na ovaj način oslobodili bradavica potrebno je da što više vremena boravite u morskoj vodi, a rezultati će biti vidljivi. Ako boravite na plaži savjetujemo vam da uzmete jednu maramicu i da ju natopite morskom vodom. Tu maramicu stavite i držite na mjestu gdje se nalazi bradavica. Najčešće je desetak dana sasvim dovoljno da se ukloni bradavica.

Maslačak je manje poznat lijek za liječenje bradavica, no ipak jako je efikasan. Sok od listova i cvjetova maslačka trebate mazati svaki dan na bradavice. Nakon kratkog vremena će bradavice početi da mijenjaju boju, točnije one će početi da tamne. Ako postupak nastavite, vremenom će bradavice potpuno otpasti a za sobom će ostaviti tek lagani trag na koži, svjetliju nijansu boje na mjestu gdje su bile.

Ako ne želite oprobati ništa od navedenog, onda da pokušate sa ricinusovim uljem? Ako želite isprobati ricinusovo ulje, jednostavno ga mažite po bradavicama ujutro i uvečer, a postupak ponavljajte sve dok bradavice ne nestanu.

Pčelinji propolis, pored svega je dobar i za uklanjanje bradavica. Pčelinji propolis namažite na bradavicu, a zatim to mjesto dobro zalijepite flasterom da ne ulazi zrak. Potrebno je tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne uništi i korijen bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati dio izgrizene bradavice da bi kasnije propolis bolje djelovao na korijen.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...